Left Right
scrollTop top

Twitter test downvotes bij reacties


Twitter downvotes
© Twitter

Twitter is op dit moment een nieuwe functie aan het testen. Daarbij zou je reacties op tweets kunnen up- en downvoten in plaats van enkel liken. Daarbij zouden de downvotes niet voor iedereen zichtbaar zijn.

Wie Twitter gebruikt via iOS kan plots duimpjes in plaats van hartjes tegenkomen op Twitter. Het socialemediaplatform werkt namelijk aan een nieuwe functie waarbij je niet enkel posts kan liken, maar ze ook kan up- en downvoten.

Downvotes

In de aankondiging, via Twitter uiteraard, maakt het platform duidelijk dat de functie voorlopig enkel beschikbaar is voor reacties op tweets. In het voorbeeld dat Twitter zelf geeft vraagt iemand of mensen tips hebben om te lunchen. Daarbij kunnen andere Twitteraars dan up- en downvoten op de suggesties. Enkel de persoon die de originele tweet stuurde, waarop de reacties dus kwamen, kan de downvotes zien. De upvotes zijn voor iedereen te zien als gewone likes.

Verder benadrukt Twitter ook dat het voorlopig gaat om een test om te onderzoeken of de functie veel gebruikt zou worden. Daarnaast maken ze ook duidelijk dat het niet gaat om dislikes en dat de volgorde van de reacties niet verandert zal worden door de hoeveelheid up- of downvotes. Er is dus geen enkele manier voor iemand anders dan de zender van de originele tweet om te zien hoeveel downvotes een reactie heeft.

Recent liet Twitter nog weten dat het de Fleets zal verwijderen uit de app. Daarbij maakte het duidelijk dat er nog “interessante nieuwtjes” zouden volgen. Het downvoten kan daarvan de eerste zijn. Het is nog afwachten of Twitter de functie later ook voor iedereen beschikbaar zal maken.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…