Sommige verpleegsters zouden codetaal gebruiken om over “lelijke baby’s” te praten

“Mijn kind is het schattigst”, is iets wat iedereen al wel eens gehoord heeft. Zeker wanneer het over pasgeboren baby’s gaat. Maar toch lijkt dat niet altijd de waarheid te zijn. Op TikTok heeft een verpleegster uit de Verenigde Staten namelijk uitgelegd dat er binnen het ziekenhuis waar zij werkt een codetaal bestaat. Die codetaal zou aantonen wanneer een baby niet meteen moeders mooiste is.

Wat zeg je als verpleegster net nadat iemand is bevallen van een zoon of dochter? Dan kan je niet anders dan de moeder feliciteren met haar schattige baby. Maar toch zou er in verschillende ziekenhuizen een codetaal bestaan tussen de werknemers. Die taal zou dan duidelijk maken of de baby écht schattig is of de verpleegsters gewoon doen alsof. Via een TikTok maakt verpleegster Miki Rai (@mikiraiofficial) alleszins al duidelijk hoe dat bij haar en haar collega’s werkt.

Aangeleerd

In een opvallende TikTok-video vertelt verpleegster Miki Rai dat er binnen de ziekenhuiswereld een bepaalde codetaal bestaat. En het gaat daarbij niet om woorden die gebruikt worden bij ingewikkelde operaties, maar wel na een bevalling.

In de video legt Rai uit hoe ze op school leerde over een opvallende codetaal. “Mijn leerkracht heeft me eigenlijk geleerd wat ik bij een bevalling precies moet zeggen”, klinkt het in de video. “Als de baby schattig is, dan zeg je dat ook meteen. Maar als het niet zo is … dan vertel je de ouders dat de baby op hen lijkt”, vertelt ze ook nog. Ze vermeldt ook dat zij die les niet in de praktijk gebruikt, maar dat ze veel collega’s ziet die dat wel doen.

Reacties

Onder de video regent het aan reacties van mensen die nu bang zijn om te gaan bevallen. “Als iemand me ooit zegt dat mijn kind op me lijkt, dan weet ik hoe laat het is”, valt er in een reactie te lezen. Een andere reactie had dan weer een oplossing klaar: “Zeg gewoon proficiat, geen enkele baby ziet er goed uit als hij/zij net geboren is.”

Bekijk de TikTok hier:

@mikiraiofficial #stitch with @aimeelco personally I think the baby is real cute 🥹 #nurse #baby #babies ♬ original sound – Miki Rai
Meer
Lees meer...