Beginnen werken voor 10 uur? Dat is niet gezond!

‘Ochtendstond geeft goud in de mond’: dat blijkt niet waar te zijn volgens Dr. Paul Kelley. De Oxford academicus geeft namelijk aan dat vroeg opstaan letterlijk onze biologische klok tegenspreekt. Meer zelfs, het gaat je productiviteit ten koste. Wat denk je, misschien eens polsen bij je leidinggevende? 

Biologische klok

Volgens Dr. Paul Kelley, een gekende professor aan de Universiteit van Oxford, is de dag beginnen voor 10 uur uit den boze. Het is niet enkel vervelend om je wekker te horen afgaan, het is daarenboven ook niet gezond. Uit onderzoek is al meermaals gebleken dat de mens een biologisch bepaald ritme heeft. Dr. Paul Kelley nam de proef op de som.

Het gelukkige doelwit van dit experiment was een Britse school. Eén examenperiode lang begonnen de studenten niet langer om 8.30u maar om 10u. Tijdens deze periode werd de doelgroep getest op productiviteit en prestatie. Opmerkelijk maar waar, de studenten presteerden duidelijk beter op allebei de aspecten. Dr. Paul Kelley heeft zijn punt dus helemaal gemaakt.

Slapen op deze manier zorgt ervoor dat je beter uitgerust bent.

Tijd voor verandering!

Goed nieuws voor iedereen die ’s ochtends graag een uurtje langer in bed blijft liggen dus! Uiteindelijk wordt niemand gelukkig van slaaptekort en een zuur gezicht. Daarnaast is een tekort aan slaap ook ongezond. Het bevordert fysieke en emotionele stress die dan nog eens een slechte invloed hebben op je prestaties. Worst case scenario: gezondheidsproblemen op lange termijn. Eens onderhandelen met je leidinggevende over je werkuren is misschien geen slecht idee.

Koffie

Volgens tal van onderzoekers is het nu het moment om ook andere gebieden van de samenleving te onderzoeken. Onder andere bedrijven en organisaties staan op de lijst. Dr. Paul Kelley beweert zelfs een gigantische verandering binnen het werkveld te zien. Zowel een afname aan oververmoeide en gestresste werknemers als een afname aan koffie. Terwijl we het aantal gefocuste en positief ingestelde mensen met één oogopslag zien toenemen. Het leven kan soms toch goed zijn, niet?
Meer
Lees meer...