‘Ochtendstond geeft goud in de mond’: dat blijkt niet waar te zijn volgens Dr. Paul Kelley. De Oxford academicus geeft namelijk aan dat vroeg opstaan letterlijk onze biologische klok tegenspreekt. Meer zelfs, het gaat je productiviteit ten koste. Wat denk je, misschien eens polsen bij je leidinggevende?
Biologische klok
Volgens Dr. Paul Kelley, een gekende professor aan de Universiteit van Oxford, is de dag beginnen voor 10 uur uit den boze. Het is niet enkel vervelend om je wekker te horen afgaan, het is daarenboven ook niet gezond. Uit onderzoek is al meermaals gebleken dat de mens een biologisch bepaald ritme heeft. Dr. Paul Kelley nam de proef op de som.
Het gelukkige doelwit van dit experiment was een Britse school. Eén examenperiode lang begonnen de studenten niet langer om 8.30u maar om 10u. Tijdens deze periode werd de doelgroep getest op productiviteit en prestatie. Opmerkelijk maar waar, de studenten presteerden duidelijk beter op allebei de aspecten. Dr. Paul Kelley heeft zijn punt dus helemaal gemaakt.
Slapen op deze manier zorgt ervoor dat je beter uitgerust bent.
Body Clocks, by Kelley and Griffiths, is a comprehensive analysis of the clash between biological clocks and sleep cycles imposed by modern life. Spanning from the science of sleep to school schedules, this book will enlighten readers says R. Douglas Fields
— Dr Paul Kelley (@DrPaulKelley) 21 januari 2019