Left Right
scrollTop top

Chauffeurs van deze auto’s zijn verkozen tot de meest onbeschofte en de winnaar is geen verrassing


Chauffeurs van deze auto’s zijn verkozen tot de meest onbeschofte en de winnaar is geen verrassing

Mensen die rijden met een BMW M3 zijn de meest onbeschofte chauffeurs op de weg. Dat is de conclusie van een bevraging van de Britse tv-zender Dave bij 2.000 Britten. Wie met een Mini Cooper rijdt, wordt daarentegen gezien als een vriendelijke en attente chauffeur.

Het cliché over BMW-chauffeurs bestaat al lang en zal ook niet snel verdwijnen. Maar liefst 56 procent van de ondervraagde Britten vond mensen met een BMW M3 onbeschofte chauffeurs.

Daarmee halen ze het ruim voor Range Rover (48 procent) en Audi TT (43 procent). Daarna komen de Mencedes-Benz C-klasse (37 procent) en de beruchte Ford Transit busjes (36 procent).

iStock

Mini Cooper meest vriendelijk

De vriendelijkste chauffeurs rijden volgens de Britten dan weer met een Mini Cooper. 35 procent vond hen vriendelijk en attent.

Ook Ford scoort goed want de Fiesta en Focus vervolledigen het podium met 32 procent. Daarna volgen de Toyota Yaris (30 procent) en de Fiat 500 (28 procent).

Auto liever dan schoonfamilie

Opvallend is ook hoe gehecht de Britten zijn aan hun auto. 61 procent gelooft dat zijn auto een persoonlijkheid heeft en 40 procent voelt er zelfs meer liefde voor dan voor zijn schoonfamilie.

53 procent van de Britse chauffeurs geeft zijn auto een naam. De populairste namen zijn Herbie, Beast, Baby, Betty, Daisy en Turbo.

Mini Cooper

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899