Coronavirus: besmettingen dalen licht, ziekenhuisopnames en doden fors

Het gemiddelde aantal coronabesmettingen per dag in ons land blijft verder dalen. In de week van 18 tot 24 augustus zijn dagelijks gemiddeld 477 positieve gevallen vastgesteld. Dat is 7 procent minder dan de 7 dagen ervoor. Bij het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen is de daling nog veel groter.

De laatste volledige coronacijfers op het vlak van nieuwe besmettingen dateren van maandag 24 augustus. Op die dag 593 positieve gevallen opgetekend. De dag ervoor – zondag dus – waren er amper 115 besmettingen. Dat is het laagste dagaantal sinds 19 juli. Uiteraard zit het weekend daar voor iets tussen.

In totaal zijn nu al officieel 83.500 mensen besmet geraakt met het nieuwe coronavirus in België. Daarmee staat ons land wereldwijd op een 37ste plaats.

Ziekenhuisopnames

De afgelopen week – van 21 tot en met 17 augustus – zijn dagelijks gemiddeld 18,7 coronapatiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. De week ervoor waren dat er nog 28 per dag gemiddeld. Die trend lijkt zich dus ook voort te zetten. Mogelijk had de hittegolf de voorbije tijd iets te maken met het relatief hoge aantal ziekenhuisopnames, al zijn daar nog geen definitieve gegevens over.

Er liggen in totaal nog 258 coronapatiënten in de ziekenhuizen. 82 van hen liggen op de afdeling intensieve zorg en 42 worden beademd.

Doden

Datzelfde effect zien we ook bij het gemiddelde aantal doden per dag. Tussen 18 en 24 augustus waren dat er dagelijks 5,7. De zeven dagen ervoor lag dat aantal nog op 10,1. Nadat het totale dodental enkele dagen geleden is bijgesteld, staat dat in België nu op 9.884.

Meer
Lees meer...