Coronavirus: gemiddeld aantal besmettingen stijgt steeds sneller

Het aantal coronabesmettingen in ons land blijft verder stijgen. Voor de periode van 7 tot en met 13 juli zijn dagelijks gemiddeld 115 nieuwe gevallen geregistreerd. Dat is bijna één derde hoger dan de zeven dagen daarvoor. Zo blijkt uit cijfers van Sciensano.

De meest recente dag waarvoor (zo goed als) volledige cijfers beschikbaar zijn als het gaat over coronabesmettingen is maandag 13 juli. Op die dag zijn maar liefst 216 gevallen vastgesteld. Dat is het hoogste dagaantal sinds 25 mei, meer dan anderhalve maand. Mogelijk haalden we ook de voorbije dagen gelijkaardige cijfers, maar die cijfers zijn nog niet volledig verwerkt. De kans is dus groot dat het daggemiddelde verder blijft stijgen.

Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen voor de periode van 7 tot en met 13 juli ligt nu dus op 114,7. Dat is 32 procent meer dan de periode 30 juni tot en met 6 juli. Toen waren er gemiddeld 86,9 nieuwe besmettingen per dag. In totaal zijn nu al officieel 63.238 mensen in België besmet geraakt met het nieuwe coronavirus.

Ziekenhuisopnames en doden

Wat wel verder blijft dalen, is het gemiddelde aantal mensen dat dagelijks sterft aan de gevolgen van Covid-19. Dat ligt op dit moment op 1,7, ofwel 45 procent minder dan de week ervoor. Het totale dodental in België staat nu al op 9.795.

Opvallend is wel dat het gemiddelde aantal dagelijkse ziekenhuisopnames niet verder lijkt te dalen. Tussen 7 en 13 juli zijn iedere dag gemiddeld 9,3 mensen opgenomen met Covid-19. Door het toenemende aantal besmettingen vrezen veel experts dat ook het aantal ziekenhuisopnames binnenkort opnieuw zal beginnen stijgen.

Meer
Lees meer...