De zender die Netflix klopte op de Emmy’s. Wat is die Hulu eigenlijk? En wat kan je daarop zien?

Streamingdienst Hulu nam afgelopen zondag enkele Emmy Award’s mee naar huis. Het bedrijf won zelfs van Netflix voor beste dramareeks met de serie The Handmaid’s Tale. Maar waarom is Hulu niet zo populair bij ons? De series lijken ons wel interessant, maar uit België kan je niet zomaar streamen. 

Met Hulu kan je gratis streamen in Amerika, maar niet in België en Europa. Als je met je computer in Amerika zit, kan je wel gebruik maken van de streamingwebsite. Als je toch probeert te kijken via Hulu, krijg je een foutmelding. De site kan aan je IP-adres zien in welk land je zit.

Je kan wel naar series van Hulu kijken op andere sites. Hulu is uiteindelijk een platform dat films en series aanbiedt die anderen produceren. Je kan bijvoorbeeld shows van CWTV en CBS ook op eigen sites kijken. Let wel op, verschillende websites hebben zo’n locatiebeperking, dus je zou even moeten zoeken naar waar je een bepaalde site kan zien.

Er bestaat ook een manier om je VPN server te doen geloven dat je in Amerika bent. Maar zoiets doen, lijkt ons niet echt veilig en is uiteraard op eigen risico.

Wat kan je kijken?

Hulu biedt heel wat series aan, waaronder deze populaire:

The Handmaid’s Tale: een dramareeks

Met deze serie won Hulu van Netflix. In een dystopische toekomst wordt een vrouw gedwongen om als bijvrouw te leven onder een fundamentalistische theocratische dictatuur.

Scrubs: een Amerikaanse sitcom

Een Amerikaanse sitcom waarin stagiaire John de onrealistische wereld van ‘Sacred Heart Hospital’ leert kennen. De serie staat in teken van geneeskunde, vriendschap en levensverloop.

Dimension 404: een serie vol actie, komedie en zelfs horror.

Een anthologie serie die zowel de wonderen als verschrikkingen van onze digitale tijdperk verkent.

Shut eye: een dramatische serie met oplichterij

De serie draait om een mislukte magiër, Charlie Haverford die nu mensen oplicht met waarzeggerij.

Casual: een komedie

De reeks gaat om een vrijgezel die samenwoont met zijn recent gescheiden zus. Een serie vol vreemde scenario’s!

The O.C.: een bekende serie vol drama

In The O.C. komt een groepje jonge lastposten in het leven van enkele rijke mensen. Dagelijkse portie drama verzekerd!

South Park: satirische animatieserie

South Park is een animatiereeks met een heel harde humor en heel wat geweld. De serie zit intussen al aan het 21ste seizoen.

Harlots: een serie waarmee je je nooit zal vervelen

Margaret Wells worstelt om haar rol te vervullen als bordeeleigenaar en moeder van Charlotte en Lucy.

Black Books: Britse komische serie

Bernard Black heeft zijn eigen boekwinkel. Hij lijk niet echt op de mensen die boeken kopen en heeft ook een hekel aan zijn klanten.

Brooklyn Nine-Nine: een Amerikaanse komedie

Jake Peralta is een een onvolwassen maar getalenteerde NYPD detective in Brooklyn. Hij heeft meteen al conflicten met zijn nieuwe commandant, de serieuze Ray Holt.

You’re the Worst: serie waarmee je lacht en weent

De serie draait om twee zelfdestructieve mensen die verliefd worden en proberen een relatie op te bouwen. Als dat maar goed komt.

Fargo: een anthologieserie met heel wat verraad

Een serie vol bedrog, intriges en moord in en rond Minnesota. Toevallig leiden de verhalen altijd terug naar de mysterieuze Fargo.

Meer
Lees meer...