‘Detective Pikachu’-film gelekt op YouTube maar het is niet wat je verwacht

‘Detective Pikachu’-film gelekt op YouTube maar het is niet wat je verwacht

‘Detective Pikachu’ is vanaf 8 mei in de zalen te zien, maar op YouTube was de film al eerder gelekt. Al is het niet meteen wat je ervan zou verwachten. We krijgen net iets meer dan 100 minuten pure Pikachu-fun, maar van de echte film krijgen we maar amper iets te zien.

Het gebeurt wel vaker dat langverwachte films of series voor de releasedatum hun weg naar het internet vinden. Zo verscheen plots de volledige versie van Detective Pikachu op YouTube. Of dat wou Warner Bros. ons toch doen denken.

Addertje onder het gras

Op Twitter loste de gepast genaamde Inspector Pikachu de “volledige film”. Ryan Reynolds, die de stem van Pikachu inspreekt, himself retweette die tweet en dan weet je natuurlijk al dat er een addertje onder het gras is.

Als je de grap zelf wilt meemaken, kijk je best eerst zelf naar de ‘film’ (zie tweet)!

Pikachu

We krijgen dan wel net iets meer dan 100 minuten pure Pikachu-fun, maar ook maar amper dertig seconden echt beeldmateriaal uit de film. Want na de openingslogo’s zien we Tim Goodman, het hoofdpersonage, door Rime City lopen, tot die plots wordt afgeleid door … een dansende Pikachu. Inderdaad, de als “volledige film” verpakte video is eigenlijk een loop van meer dan honderd minuten van een, zij het geniaal grappige, dansende Pikachu.

Het is dus een zoveelste geniale marketingstunt van Warner Bros., dat op deze manier weer de aandacht op de film vestigt en dat op een toon die in lijn ligt met de film. Uit eerdere trailers bleek al dat we ons aan een sarcastische, en grofgebekte, Pikachu mogen verwachten, en die lijn zet Warner Bros. dus ook door in hun marketing. Zo lanceerden ze, onder andere, ook al een grappige ‘screentestvideo’ voor de film en kondigde Ryan Reynolds een van de trailers ook op geniale wijze aan.

Bekijk hieronder de screentestvideo voor Detective Pikachu:

En zo kondigde Ryan Reynolds de nieuwe trailer voor de film aan:

Detective Pikachu is vanaf vandaag in de zalen!

Gesponsorde artikelen