Dit kaartje toont waar de gezondheidszorg het beste is, en kijk waar ons land staat

In sommige landen ben je maar beter niet ziek. Numbeo, een onafhankelijk onderzoekscentrum, heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd over de kwaliteit van de gezondheidszorg overal ter wereld. Japan scoort wereldwijd het hoogst in de ranking, Honduras het laagst en enkel Frankrijk en Denemarken halen de top tien. België staat op de 14de plaats. 

Numbeo is een van de grootste databases die gegevens van over de hele wereld verzamelt. Voor dit onderzoek vergeleek Numbeo alle lokale data met elkaar aan de hand van een gezondheidszorgindex.  

Japan biedt de beste gezondheidszorg ter wereld aan en wordt gevolgd door Bahrein en Taiwan. In Honduras word je beter niet ziek. 

Numbeo

En ons land?

België is zesde in de Europese ranking met een score van 77,86. Onze andere buurlanden Duitsland, Luxemburg en Verenigd Koninkrijk doen het net iets minder goed. Nederland doet met een score van 76,23 het opvallend slechter dan de meeste West-Europese landen. 

Met een cijfer van 82,58 op de index, is de gezondheidszorg in Frankrijk de beste van Europa. Macedonië is de slechtste leerling van de klas met een cijfer van 35,12. 

Numbeo
Bekijk hier de volledige kaart. 
Meer
Lees meer...