Elon Musk daagt nu zelf ook Twitter voor de rechter

Tesla-CEO Elon Musk heeft vrijdag een tegenaanklacht ingediend tegen het socialemediaplatform Twitter. Hij zou hiermee proberen de overeenkomst van 44 miljard dollar te beëindigen die de twee partijen hadden. Musk ging Twitter kopen, maar beschuldigde het management bij nadere inspectie ervan te liegen over het aantal actieve spam- en botaccounts, en staakte dan maar zijn poging om het bedrijf over te nemen. Twitter spande vervolgens een gerechtelijke procedure tegen de centimiljardair aan.

Musk heeft vrijdag een tegenzaak tegen Twitter aangespannen, waardoor het conflict tussen de techmagnaat en het socialemediabedrijf dat hij wilde kopen nog op de spits gedreven wordt. Dat melden verschillende media. Details over de rechtszaak zijn nog niet openbaar gemaakt.

Het is niet duidelijk waarom Musk de rechtbank vroeg om de details van zijn tegenaanklacht vertrouwelijk te houden. De flamboyante miljardair, die ook de topman van ruimtevaartbedrijf SpaceX is, had zich de laatste maanden op sociale media en in persinterviews al erg kritisch over Twitter uitgelaten.

Eerder in juli had de rechtbank in Delaware, waar Twitter de gerechtelijke procedure tegen Musk aanspande, beslist dat de ‘Twitter versus Musk’-rechtszaak in oktober al van start gaat.

Dalende moraal

Intussen heeft Twitter te kampen met een dalende moraal en personeelsleden die het hazenpad kiezen sinds de Tesla-CEO zijn overnamebod probeert in te trekken.

Musk wou Twitter naar eigen zeggen kopen om de problemen met de vrijheid van meningsuiting op te lossen, die hij zag als een plaag voor het platform en de vrije wereld in het algemeen.

Meer
Lees meer...