Left Right
scrollTop top

‘Flintstone’-huis aangeklaagd voor dino’s in de tuin


‘Flintstone’-huis aangeklaagd voor dino’s in de tuin

Als je een huis koopt dat vernoemd is naar de legendarische tekenfilm ‘The Flintstones’ kan je toch onmogelijk géén dino’s in je tuin hebben? Dat is wat Florence Fang moet gedacht hebben toen de beelden in haar tuin installeerde. De rest van de stad is het daar niet mee eens en klaagde de vrouw aan.

De inwoners van Hillsborough, een rustig stadje in het noorden van Californië, zijn niet opgezet met de dingen die Florence Fang aan haar huis heeft veranderd. De vrouw kocht een paar jaar geleden een nogal opvallend huis dat de aandacht van chauffeurs op de autostrade wel eens van de weg kan afleiden. Het Flintstone-huis heeft niet zomaar die naam gekregen. Fred en Wilma zouden zich er zeker in thuis voelen.

Ergernis

De meningen over Fangs Flintstone-huis zijn verdeeld. Sommige mensen vinden het fantastisch dat de vrouw zo haar best doet om de historische tekenfilmfamilie te eren, maar anderen zijn minder tevreden. Het unieke gebouw is een ergernis geworden van de andere inwoners van de stad, die nu de 80-jarige eigenaar van het huis aanklagen omdat ze gigantische metalen dino’s en Freds bekende uitroep “Yabba Dabba Doo” langs haar oprit geïnstalleerd heeft.

De stad zegt dat ze niet weet of de beelden van de dino’s zullen blijven staan bij een storm of een aardbeving. “We hebben er geen bouwaanvraag voor gekregen en dus weten we ook niet hoe de beelden geïnstalleerd zijn.” Florence Fang zou al verschillende brieven ontvangen hebben waarin haar gevraagd werd om de beelden en de letters weg te halen, maar heeft daar nooit op gereageerd. De inwoners van Hillsborough zijn nu wat verder gegaan en hebben de vrouw aangeklaagd.

Paddenstoelen, een regenboog en dinosaurussen

Het Flintstone-huis werd gebouwd in de jaren 1970 als een experiment. Om de gebogen muren te kunnen zetten, is shotcrete of spuitbeton gebruikt. De bouwers spoten met andere woorden het beton op een constructie. In de jaren die volgden, raakte het huis in verval. Bij een renovatie werden de buitenmuren oranje geschilderd en later werden die paars en rood.

In plaats van bomen te planten, installeerde Florence Fang dinosaurussen in haar tuin. Die werd ook opgefleurd met gigantische gekleurde paddenstoelen, een regenboog en een beeld van een pauw. Fred, Wilma en Pebbles hebben samen met hun huisdier Dino ook een plaatsje in de tuin gekregen. Als de stad de rechtszaak wint, zal het Flintstone-huis er binnenkort waarschijnlijk veel minder kleurrijk en origineel uitzien.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810