Left Right
scrollTop top

Gearresteerde Ibrahima overleed volgens autopsie aan hartstilstand


Ibrahima Hartstilstand
© De familie van Ibrahima tijdens de betoging op woensdag – Isopix

De 23-jarige Ibrahima overleed afgelopen weekend amper anderhalf uur nadat de politie hem had opgepakt. Z’n overlijden riep heel wat vragen op, maar nu heeft de autopsie duidelijkheid gegeven. Ibrahima had blijkbaar hartproblemen, en is overleden aan een hartstilstand.

Het overlijden van de 23-jarige Ibrahima riep heel wat vragen op. De jongeman was afgelopen zaterdag gearresteerd in Brussel, en overleed amper anderhalf uur later, nadat hij in het politiebureau in elkaar was gezakt. Z’n familie wilde weten of de politie iets met z’n dood te maken had.

Hartafwijking

Nu maakt de advocaat van de familie van Ibrahima, Alexis Deswaef, bekend wat de resultaten zijn van de autopsie op het lichaam van de jongeman. Die had blijkbaar een hartafwijking, en had op het politiebureau een hartstilstand gekregen. Een eerste toxicologisch onderzoek wijst bovendien niet op sporen van druggebruik.

Betoging

Gisteren nog trokken honderden mensen de straat op in Brussel om te betogen voor Ibrahima. Ze wilden weten hoe hij overleed. Die demonstratie verliep aanvankelijk rustig, met toespraken van de familieleden van Ibrahima en een minuut stilte aan het politiecommissariaat waar hij in elkaar stortte. Maar rond 16 uur sloeg de sfeer om.

Ibrahima Rellen
Isopix

Betogers staken knalvuurwerk af en bekogelden politieagenten met stenen. Die schakelden dan de hulp van de oproerpolitie in, die waterkanonnen inzette om de rust te doen terugkeren. Ondertussen zijn al meer dan honderd mensen opgepakt. Vijf agenten raakten gewond. De betogers richten heel wat schade aan.

Opgepakt

De 23-jarige Ibrahima werd afgelopen zaterdag rond 19 uur opgepakt in de buurt van het Brusselse Noordstation. Hij maakte daar deel uit van een groepje jongeren dat de coronamaatregelen niet respecteerde. Toen de politie dichterbij kwam om het groepje te controleren, vluchtte Ibrahima weg.

Even later kon de politie hem toch vatten en hem naar het politiecommissariaat in de Brabantstraat overbrengen. Daar zakte hij plots in elkaar. Ibrahima werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar, nog geen anderhalf uur nadat hij opgepakt werd.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  678.839
 • Aantal
  doden
  20.435