Help! Automatische gezichtsherkenning op AL onze Facebookfoto’s

Facebooks nieuwe technologie DeepFace gaat al je foto’s automatisch taggen. Ja, ook die stomdronken foto’s die mammie en pappie niet mogen zien.

De nieuwe technologie is bijna zo goed in mensen herkennen als de mens zelf. Elke dag worden zo’n 400 miljoen foto’s geüpload, en DeepFace zal ze allemaal kunnen herkennen. Ook foto’s met honderden mensen op een festival en sportwedstrijden. En ja, ook je zatte foto’s die het daglicht niet mogen zien. Telkens als je herkend wordt in een foto zal je een melding krijgen. Je kan dan zelf je tag nog snel verwijderen.

Privacyinstellingen

Op dit moment is de automatische gezichtsherkenning nog niet beschikbaar in ons land, maar als ze toch België bereikt, vergeet dan niet je privacyinstellingen aan te passen indien je de nieuwe functie wil uitschakelen: die is namelijk standaard ingeschakeld.

Deze nieuwe gezichtsherkenning bestaat al sinds 2012, toen Facebook het bedrijf face.com overnam. Facebook heeft nu de grootste databank van persoonlijke foto’s ter wereld. Ze vinden dat zelf belangrijk omdat bij het sociale medium de mens naar eigen zeggen centraal staat.

Mark Zuckerberg wrijft in zijn handjes, want meer tags betekenen ook dat meer mensen je foto’s gaan bekijken. En meer mensen die foto’s bekijken leveren meer centjes op voor hem.

Meer
Lees meer...