IKEA maakt de woonkamers van ‘Friends’, ‘The Simpsons’ en ‘Stranger Things’ helemaal de jouwe

IKEA

Naast de succesvolle Zweedse balletjes van IKEA brengt de keten iets nieuw op de markt wat waarschijnlijk even goed in de smaak zal vallen. Op dit moment kan je zetelen in de levensechte woonkamers van Homer Simpson of Monica Geller die de IKEA-ketens in de Arabische Emiraten tentoonstelt. De Zweedse keten ontvangt met zijn nieuwe stunt alleszins positieve reacties bij de trouwe IKEA-gangers.

IKEA voert met dit Real Life-serie-project voornamelijk campagne op sociale media en presenteert het ook in zijn catalogus. Daarnaast kan je ook gelijksoortige meubeltjes van je favoriete Friends-personage kopen, maar daarvoor moet je wel enkele kilometers afleggen want die zijn enkel in stores van de Arabische Emiraten te verkrijgen.

IKEA gaat meubels verhuren om minder afval te produceren.

Publicis Spain

Zodra je IKEA binnenkomt, lijkt het voor vele mensen wel het paradijs. Na enkele uren door de winkel te slenteren, heb je een volle kar onnodige spulletjes bijeengesprokkeld die je misschien toch wel ooit eens nodig kan hebben. Om een nieuwe wind in de keten te doen waaien, gaf IKEA aan Publicis Spain de opdracht bestaande meubels uit hun aanbod om te toveren tot bijna gelijkaardige maar dan levensechte meubels uit drie toch wel heel populaire series: The Simpsons, Friends en Stranger Things.

IKEA

The Simpsons in hun felroze decor.

IKEA

De kamer van Monica Geller uit Friends.

IKEA

De kerstverlichte woonkamer van Mike en zijn moeder uit Stranger Things.

Deze urban trail laat je door IKEA lopen (en ja er zijn Zweedse balletjes!)

Positieve reacties

Trouwe IKEA-gangers en tegelijkertijd trouwe seriefans uitten al uitgebreid op Twitter wat ze van deze campagne denken en het blijkt een succes te zijn:

Gesponsorde artikelen