Inloggen met Apple blijft voorlopig mogelijk in ‘Fortnite’

Fortnite
Fortnite

Al weken zijn er discussies aan de gang tussen Apple en Epic Games over Fortnite. Gisteren nog zou de optie om in te loggen met Apple in de game niet meer mogelijk zijn. Maar vandaag besloot Apple dan toch om de verwijdering van Sign in with Apple uit te stellen voor onbepaalde duur.

Dat nieuws liet Epic Games weten op Twitter. Maar de ontwikkelaar raadt spelers toch aan zich voor te bereiden op de verwijdering van die functie.

Strijd

Apple gaf meer uitleg aan The Verge. Het bedrijf vertelde dat het geen stappen ondernam om het inloggen met Apple te stoppen. Als dit er toch van zou komen, zou het een volgende stap zijn tussen Epic Games en Apple. De strijd tussen de twee partijen begon al begin augustus, toen Epic Games besloot om andere betaalmogelijkheden aan te bieden.

Apple reageerde hierop door de Fortnite-app te verwijderen uit de App Store. Maar daar was Epic Games niet mee akkoord, het bedrijf klaagde daarom Apple en Google aan omdat de twee een monopolie-beleid hebben die nadelig is voor een derde partij. De zaak zal officieel beginnen op 28 september.

Gesponsorde artikelen