J.K. Rowling bevestigt: er komen drie nieuwe films aan en de eerste is al voor november

Officiëler dan dit wordt het niet, Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling herself bevestigt op Twitter dat niet minder dan drie (!) films uitkomen van haar boek ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’. We moeten nog eeeeven op onze tanden bijten, maar 18 november wordt een echte hoogdag voor alle Harry Potter-fans want dan komt de eerste film bij ons in de zalen. Duid dat dus al maar in het groot aan in je agenda! 

Fabeldieren en Waar ze Te Vinden was één van Harry Potters schoolboeken toen hij op Zweinstein zat. Het boek hoorde bij het derdejaarsvak ‘De verzorging van Fabeldieren’. Remember Hippogriefen, Flubberwormen, Schroeistaartige kreeften? Van dat schoolboek maakte J.K. Rowling in 2013 ook een echt boek voor ons, dreuzels. En van dat boek komt nu ook een film, drie zelfs.

In de films gaan we 70 jaar terug in de tijd, naar het moment waarop de beroemde magizoöloog Newt Scamander het latere schoolboek van Harry Potter schrijft. Scamander maakt een reis om de wereld om de magische dieren te kunnen bestuderen en over hen te schrijven.

Tijdens zijn bezoek aan New York gaat alles helaas mis, want enkele van de fabeldieren die hij op zijn reis verzameld heeft, ontsnappen uit zijn koffer … Daardoor krijgt hij niet alleen problemen met de dreuzelauthoriteiten, ook het al zo moeilijk te bewaren evenwicht tussen de gewone en de magische wereld wordt er serieus door verstoord.

Wij zijn nu al keibenieuwd wat ze gaan verzinnen om die achterdochtige dreuzels gerust te stellen!

Warner Bross

Tweet

Rowling heeft dus opnieuw bevestigd dat er drie films komen, dat heeft ze gedaan naar aanleiding van een fan die haar via sociale media vroeg of het toneelstuk Harry Potter en het Vervloekte Kind ook verfilmd wordt. Dat zit er voorlopig niet in, maar het nieuws van DRIE films is meer dan genoeg om héél, héél blij mee te zijn. Dat het maar snel 18 november is.

Hier zijn alvast een kleine twee magische minuutjes om heerlijk van te smullen:

Wij zijn echt even blij als de fans op Twitter !!!

Meer
Lees meer...