Jaguar F-PACE kreeg een facelift en is nu nog genereuzer

Geschreven met branded content van Jaguar.

De Jaguar F-PACE rijdt natuurlijk al langer over de Belgische wegen, maar kreeg eind vorig jaar een facelift met een technologische update. De standaarduitrusting is uitgebreider geworden en de elektrische actieradius van de plug-inhybride is flink toegenomen. Dat maakt het hybridemodel van Jaguar extra aantrekkelijk in afwachting van de elektrische transitie die het Britse automerk aan het doormaken is. In 2025 zal Jaguar immers enkel nog volledig elektrische modellen aanbieden. Een ambitieus plan!

Facelift voor de Jaguar F-PACE

In 2016 werd de Jaguar F PACE geïntroduceerd en vier jaar na zijn lancering kreeg hij een milde update. Eind vorig jaar volgde er een nieuwe, waarbij de populaire SUV enkel nog als een sportief aangeklede R-Dynamic te bestellen is. Naast een uitgebreidere standaarduitrusting is het elektrisch rijbereik van de F-PACE plug-inhybride voortaan met maar liefst twintig procent toegenomen en brengt je nu tot zo’n 65 kilometer ver (WLTP).  Met een brandstofverbruik vanaf 1,6 liter per 100 km (WLTP) en een CO2-uitstoot vanaf 37 g per km (WLTP) is de Jaguar F-PACE plug-inhybride nog tot en met 30 juni 2023 fiscaal aantrekkelijk.

Ongeacht de gekozen aandrijflijn is de F-PACE enkel nog in een sportief jasje te verkrijgen. Hetzelfde zagen we eerder bij de Jaguar XE en de Jaguar XF gebeuren. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer Apple CarPlay/Android Auto en Pivi Pro, het bekroonde infotainmentsysteem.  

Jaguar wordt een elektrisch luxemerk

Dat Jaguar veel aandacht besteedt aan de ontwikkeling van haar plug-inhybrides en aan de uitbreiding van de elektrische actieradius, hoeft niet te verbazen. De ambitieuze autobouwer zet al langer in op de elektrificatie van haar wagenpark. In 2018 lanceerde het als eerste premium autoconstructeur een full electric SUV, de Jaguar I-PACE. Daarnaast heeft het de ambitie om vanaf 2025 enkel nog volledig elektrische wagens te produceren

Britse pionier met een liefde voor snelle wagens

Jaguar was altijd al een pionier. Ooit deed het dat nog met vooruitstrevende designs boordevol sportieve eigenschappen. Onovertroffen Engels vakmanschap werd daarbij gecombineerd met een vorm van luxe die nog niet eerder op de autowegen te zien was. Die vastberadenheid om het autolandschap te veranderen, wordt nu aangewend om de elektrische transitie vorm te geven. De snelheid waarmee het dit doet, verbaast zowel fans als critici. Het gaat echter verder dan louter de productie van elektrische wagens. Jaguar belooft dat de nieuwe modellen ook op het gebied van comfort en uitrusting nog beter zullen scoren. Ze zullen tot de absolute top in het luxesegment behoren. Dat is althans wat Niels Burgman, senior manager Electrification & Mobility bij Jaguar Land Rover, aangaf in Knack.

Meer
Lees meer...