K-popgroep NewJeans gaat anthem voor WK ‘League of Legends’ maken

Dit jaar gaat het wereldkampioenschap League of Legends door in Zuid-Korea. Het mag dan ook niet als een verrassing komen dat het anthem voor dat WK verzorgd wordt door een Zuid-Koreaanse artiest. De keuze viel daarbij op de K-popmeidengroep NewJeans.

De K-popgroep NewJeans zal het anthem voor het wereldkampioenschap League of Legends verzorgen. Het nummer, dat de naam Gods kreeg, zal op dinsdag 3 oktober verschijnen. Er is wel al een korte teaser verschenen.

NewJeans

De groep NewJeans maakte haar debuut op 22 juli 2022 en viel meteen op. NewJeans werd namelijk op een heel andere manier gelanceerd dan andere K-popgroepen. Voor 22 juli was er niets bekend over de leden van de groep. Daardoor leerden we Minji, Hanni, Danielle, Haerin en Hyein pas echt kennen wanneer hun eerste nummer Attention dropte.

Ook muzikaal koos NewJeans voor een heel andere aanpak dan de meeste andere vrouwelijke K-popgroepen. Met hun muziek, die geïnspireerd is op R&B uit de nineties en nillies, wisten ze al snel een trouwe fanbasis te verzamelen en liepen ze dus ook in de kijker bij de organisatie van het WK League of Legends.

Gods

In de teaser van Gods is al te horen dat het gaat om een heel ander nummer dan de vorige releases van NewJeans. Zo krijgen we in de teaser al dreigende koorzangen te horen. De rest van het nummer verschijnt op dinsdag 3 oktober.

Het WK League of Legends wordt een week later, op dinsdag 10 oktober 2023, afgetrapt. De finale gaat door op 19 november 2023 in de Gocheok Sky Dome in Seoul.

Beluister hier de teaser van Gods van NewJeans:

@leagueoflegends introducing your #Worlds2023 Anthem: "GODS" ft. @newjeans_official // 10.03.23 – 10PM PT // 10.04.23 – 2PM KST // #LeagueofLegends #NewJeans #GODS #RiotGames ♬ original sound – League of Legends
Meer
Lees meer...