LinkedIn lanceert audiofragmenten: help je connecties je naam juist uit te spreken

LinkedIn Uitspraak Naam
Shutterstock

Hebben mensen het vaak moeilijk om je naam juist uit te spreken? Je bent helemaal niet alleen! Wereldwijd hebben zelfs zoveel mensen daar last van, dat LinkedIn met een nieuwe functie komt: audiofragmenten van 10 seconden waarin je je eigen naam correct kan opnemen, zodat je connecties die uitspraak kunnen beluisteren.

LinkedIn is bezig met de uitrol van een nieuwe functie: audiofragmenten van maximaal 10 seconden, waarin gebruikers hun connecties kunnen duidelijk maken hoe hun naam nu precies uitgesproken is. De komende maand zullen alle 690 miljoen gebruikers een update kunnen installeren, waardoor ze die nieuwe functie zullen kunnen gebruiken.

Naamuitspraak opnemen

Je kan het fragment enkel opnemen via de mobiele versie van LinkedIn, maar je kan het wel beluisteren via de website. Opnemen is heel eenvoudig: je gaat naar je profiel en bewerkt je introductie. Als je de update al hebt kunnen installeren, zal je daar “naamuitspraak opnemen” zien staan. Even nalezen? Dat kan hier.

LinkedIn Audio Uitspraak Naam
LinkedIn/Joseph Akoni

“Een juiste uitspraak is meer dan beleefdheid, het is een belangrijk onderdeel om een goede eerste indruk te maken en een inclusieve werkplek te creëren”, klinkt het in een blogbericht van LinkedIn. “Dat is waarom we beslist hebben om een functie te voorzien die je de mogelijkheid geeft om te delen hoe je naam uitgesproken wordt.”

“Iedereen – waaronder ook ik – heeft al fouten gemaakt bij het uitspreken van de namen van andere mensen”, vertelde LinkedIn-productmanager Joseph Akoni aan The Wall Street Journal. “Ik heb het zelf ook al verschillende keren ervaren, met m’n Nigeriaanse tweede naam. Er is 99 procent kans dat mensen die niet direct juist uitspreken.”

Gelijkaardige functie op Facebook

Facebook kwam al in 2015 met een gelijkaardige functie, al is die nog een stuk minder persoonlijk dan op LinkedIn. Op Facebook konden gebruikers in de Verenigde Staten hun naam fonetisch uitschrijven, waarna een geautomatiseerde stem die notatie uitsprak. Die optie blijft voorlopig beperkt tot de Verenigde Staten.

Eén persoon die de nieuwe functie alvast goed zal kunnen gebruiken? X AE A-XII, het zoontje van Elon Musk en Grimes. Hoe je dat uitspreekt? De fiere ouders leggen het hier uit.

Gesponsorde artikelen