Uniek: Middelkerke lanceert bewaakt hondenstrand en ze mogen mee in zee

middelkerke strand honden leiband
EPA

Middelkerke lanceert een uniek concept aan de kust, namelijk een bewaakte zwemzone waarin ook honden toegestaan zijn. Lokaal schepen van Toerisme Tom Dedecker (LDD) spreekt van “een extra toeristische troef voor de gemeente”. De honden zullen wel aan de leiband moeten blijven en de baasjes moeten de grote boodschappen opkuisen als hun huisdieren iets achterlaten.

Pixabay

Het stuk strand is gelegen tussen Westende en Lombardsijde aan de strandpost ‘Crystal Palace’. Dat is de laatste bewaakte zone van Middelkerke. “We merkten vorige zomer dat er maar weinig badgasten waren in de bewaakte zone van Crystal Palace”, laat Middelkerks schepen Tom Dedecker (LDD) weten aan de kranten van De Persgroep. “Maar vlak ernaast was het er altijd druk. De reden: hondeneigenaars gingen naar het onbewaakte stuk strand omdat de dieren in de bewaakte zone niet welkom waren. Ze gingen er zelfs zwemmen, wat eigenlijk verboden is. Daarom is besloten om een stuk strand in te richten waar honden welkom zijn én gezwommen mag worden. Dit is uniek aan de kust en een toeristische troef voor Middelkerke.”

(Dedecker nodigt tweedeverblijvers uit aan zee en noemt Wilmès “wereldvreemd”.)

Opleiding van hondentrainer

Pixabay

Het gemeentebestuur zegt verder op het gezond verstand van de baasjes te rekenen. Zij moeten hun hond aan de leiband houden en zijn verplicht om de hondendrollen op te kuisen. Baasjes die zich aan die regels niet willen houden, riskeren een GAS-boete, waarschuwt Dedecker.

Bovendien zijn de strandredders ook opgeleid om met de aanwezigheid van honden om te gaan. Zo hebben ze lessen gekregen van een hondentrainer en weten ze ook wat te doen bij een hondenbeet. Daarnaast werd er een extra EHBO-post geopend op het desbetreffende strand. Ondertussen is het hondenstrand geopend.

Gesponsorde artikelen