Nieuw op Netflix deze week: ‘The Dark Crystal’, de Vlaamse serie ’13 Geboden’, de romcom ‘Falling Inn Love’ en een docu over Travis Scott

Nieuws op Netflix

Toegegeven, het is geen topweek op Netflix geweest, maar zelfs in een middelmatige week dropt de streamingdienst op zijn minst een paar titels die de moeite van het bekijken waard zijn. We geven al onze aanraders maar even mee voor die gelukkigen die in juni afgestudeerd zijn en wiens studies pas aanvatten eind september. Nog enkele weken bingevakantie voor de boeg!

Series

Voorop wel eentje waar we nu al een hele tijd naar uitkijken: The Dark Crystal: Age Of Resistance. Het betreft een prequel, wat wil zeggen dat deze reeks zich afspeelt voor The Dark Crystal, de legendarische poppenfilm van Jim Henson – de bedenker van onder andere The Muppets – uit 1982.

Die film is ook op Netflix te vinden. Het verhaal speelde zich af in een andere tijd en een andere wereld waarin het grote doel was om de ontbrekende scherf van een kristal te vinden om zo een periode van duisternis te kunnen beëindigen. In de tiendelige serie Age Of Resistance proberen drie Gelflings (elfachtigen) uit te vinden waardoor de boze Skeksis zo veel macht hebben en beginnen ze een verzetsgroep om hen te dwarsbomen.

Dat Netflix in deze reeks veel tijd en geld gestopt heeft, is een feit. In 2017 al werd de serie aangekondigd, maar pas nu is ze klaar. Netflix wilde van deze reeks dan ook niet zomaar een prequel maken, maar echt iets om mee uit te pakken. Ze gingen een samenwerking aan met The Jim Henson Company en ze maakten voldoende middelen vrij om de poppen ook leven in te laten blazen door een indrukwekkende stemmencast. Eddie Izzard, Helena Bonham Carter, Alicia Vikander, Awkwafina, Simon Pegg, Mark Hamil, Sigourney Weaver en Bill Hader zijn slechts enkele namen die we uit de indrukwekkende stemmencast geplukt hebben.

En verder: na het tweede seizoen amper een maand geleden is er nu al een derde seizoen van de Canadese komische reeks Workin’ Moms toegevoegd. Uit eigen land is vanaf nu 13 Geboden terug te vinden.

In 2018 was de reeks waarin Marie Vinck en Dirk van Dijck (die iets weg heeft van een tuinkabouter in deze reeks) een seriemoordenaar achterna zitten op vtm te zien. De reeks had zijn min- en pluspunten, maar was best ambitieus en over het geheel hing een duister sfeertje, wat in ons universum een pluspunt is.

Films

De nieuwe films van deze week zijn een bont allegaartje. Voorop loopt Falling Inn Love, een film die hopelijk beter is dan de woordspeling in z’n titel. Hierin speelt zangeres en actrice Christina Milian (lang geleden dat we die naam nog eens tegengekomen waren) Gabriela. Zij heeft een vervallen herberg in Nieuw-Zeeland gewonnen en ze besluit ook effectief te verkassen vanuit San Francisco. Met de verbouwingen wordt ze geholpen door een knappe aannemer, de rest van de plot laat zich zo ongeveer raden. Ideaal om te ontspannen na een drukke werkweek?

Een andere plek waar mensen al eens verliefd worden, is de school. Iedereen heeft wel één of ander verhaaltje over een jeugdliefde. Waarna ze ofwel nog altijd bij elkaar zijn, ofwel geen idee meer hebben van het bestaan van de ander. In de Franse komedie La Grande Classe willen twee beste vrienden hun oude vlammen en de pestkoppen van vroeger laten zien hoe succesvol ze nu zijn en maken ze een wild feest van hun schoolreünie.

Voor de mensen die hun films doorgaans graag wat serieuzer hebben is er Kardec, een nieuwe Netflix Original die zich afspeelt in het katholieke Frankrijk van de negentiende eeuw. Bent u er nog? Goed zo! We volgen professor Léon Rivail die het spiritisme opricht na een seance, een geestenoproeping. Het spiritisme is dan ook het geloof dat de mens na zijn dood in een ziel voortleeft en in die hoedanigheid kan communiceren met nog levende zielen. Zijn geloof bracht professor Rivail in het vizier van de in die tijd nog zeer Almachtige Kerk.

Docu & Muziek

Als laatste willen we Travis Scott: Look Mom I Can Fly aanraden. In deze documentaire geeft de populaire rapper Travis Scott – de vriend van Kylie Jenner – inzicht in zijn muziek en zijn leven.

In de docufilm wordt toegewerkt naar het schitterende derde album van Travis, ‘Astroworld’ dat nu ongeveer een jaar oud is en waarvoor hij een Grammy-nominatie kreeg.

Gesponsorde artikelen