Nieuwe K-popgroep MAVE: is volledig virtueel

K-pop is een wel heel bijzondere groep rijker. De meidengroep MAVE: bestaat namelijk niet echt. Het gaat om een volledig virtuele K-popgroep. MAVE: telt vier leden: MARTY:, ZENA:, TYRA: en SIU:, die allemaal gemaakt werden door artificiële intelligentie.

Zuid-Korea blijft experimenteren met virtuele popsterren. In 2021 maakte zo de meidengroep Eternity haar debuut. De elf leden van die groep werden gemaakt met artificiële intelligentie en bestonden dus niet echt. En nu is er een nieuwe virtuele girl group, MAVE:.

MAVE:

De nieuwe groep bestaat uit vier leden met de namen MARTY:, ZENA:, TYRA: en SIU:. Ze zien eruit als een gewone K-popgroep, maar de meisjes bestaan dus niet echt. Volgens het verhaal van de groep zijn ze van een andere planeet belandt op de aarde en zijn ze nu op zoek naar emoties. De vier leden landden op verschillende plaatsen, waardoor ze meertalig zijn. ZENA: praat zo naast Koreaans ook Frans. TYRA: spreekt Engels en MARTY: kan Indonesisch. Het eerste nummer van de groep heet PANDORA en toont dat de leden er minder levensecht uitzien dan op hun foto’s.

MAVE: maakt onderdeel uit van Metaverse Entertainment, een nieuw dochterbedrijf van Netmarble, dat in het verleden al het spel BTS WORLD maakte voor BTS. Het is nog niet geweten of en hoe de groep live zal kunnen optreden. Ook is het nog niet duidelijk of de stemmen van de leden verzorgd worden door echte zangeressen of dat deze ook gemaakt werden door middel van artificiële intelligentie.

Bekijk hier de videoclip van PANDORA, de debuutsingle van MAVE::

Meer
Lees meer...