Left Right
scrollTop top

Post jij deze vakantiefoto’s op Instagram? Dan vinden anderen je waarschijnlijk irritant!


Vakantie
© iStock

De zomer is in het land, dus trekken we allemaal ook weer op reis. En daar delen we graag foto’s van. Selfies, ‘hot dog legs’, … Ze overspoelen opnieuw Instagram. Maar wat vinden je volgers daar eigenlijk van? De Bolsover Cruise Club zocht het uit. 

Vakantiefoto’s, je maakt ze graag en je deelt ze nog liever. Maar uit een onderzoek van de Bolsover Cruise Club blijkt dat niet alle foto’s zo geliefd zijn bij je volgers. Meer zelfs, sommige foto’s blijken ronduit irritant.

Bovendien blijkt ook het aantal foto’s dat je post, bepalend te zijn. De studie toonde aan dat je per vakantie maximum twaalf foto’s mag posten voor het annoying wordt.

1. Selfie

De meest gekende en meest gedeelde foto is ongetwijfeld de selfie. Uit het onderzoek blijkt dat 34 percent van de gebruikers een selfie eerder irritant vindt dan leuk.

iStock

2. Hot dog legs

Een andere irritante klassieker is de foto met de hot dog legs. Op deze foto tonen vrouwen hun mooi gebruinde bovenbenen, meestal al liggend aan het zwembad of op het strand. Ondanks dat het een populaire foto is bij Instagramgebruikers, staat het toch op de tweede plaats van de meest annoying vakantiefoto’s.

3. Melige koppelfoto’s

Hoewel je volgers waarschijnlijk heel blij zijn dat je een goede relatie hebt, hoef je niet om de haverklap een koppelfoto te posten. Een foto kussend met je lief, kan je dus beter vermijden. 17 procent van de mensen vindt het immers eerder vervelend om te zien.

4. De ‘ik wist niet dat er gefotografeerd werd’-foto

Het is een echte trend: iedere influencer post een foto waarin het lijkt dat hij of zij de fotograaf om de hoek niet ziet. De meeste cool kids lijken diep in gedachten verzonken en kijken veelbetekenend in de verte. Dit type foto’s staat op de vierde plaats in deze beruchte lijst van meest irritante vakantiefoto’s. Maar liefst 16 procent van de mensen is geen fan.

5. De ‘kijk, ik knijp de zon/het gebouw’-foto

Dit type foto wordt het liefst gemaakt bij bekende gebouwen of een mooie zonsondergang. Je neemt je wijsvinger en duim van je ene hand en doet alsof je het gebouw of de zon knijpt. Heel grappig, en vooral heel annoying. Vandaar deze vijfde plaats.

6. Freeze jump

Wij dachten dat deze foto’s allang passé waren, maar blijkbaar worden ze nog steeds gepost op sociale media. De freeze jump is een oude bekende. Waarschijnlijk deed je het vroeger ook wel met je vrienden: je zette de camera op zelfontspanner op een afstand, je liep terug naar de groep en probeerde op het juiste moment te springen. Als dat lukte, dan leek het of je zweefde in de lucht.

Als je dit type foto’s nog steeds maakt, dan is het misschien wel eens tijd om te stoppen. 11 procent van de mensen vindt dit immers razend irritant.

7. De wegloop-foto

Deze foto’s worden het liefst gemaakt in een mooie omgeving. Denk: verlaten wit strand, mooi bos, voor de Taj Mahal … Je draait je weg van de camera en loopt gewoon de andere kant uit, simple as that! Maar erg geliefd zijn deze foto’s niet: 10 procent van de ondervraagden beschouwden dit als irritant.

Varianten hierop zijn de foto’s met #followmeto, gestart door fotograaf Murad Osmann en zijn vriendin. Hij fotografeert altijd haar achterkant terwijl ze zijn hand vasthoudt. Ook dit type foto’s wordt door The Sun als irritant ervaren.

8. De naam in het zand

Deze leek ons ook eerder gedateerd, maar blijkbaar zijn er nog mensen uit de prehistorie die hun namen in het zand schrijven op hun vakantiebestemming, daar een foto van nemen en dit vervolgens posten op sociale media. Voor zij die dit nog doen: het is echt heel passé en 9 procent van je volgers vindt je bovendien verschrikkelijk irritant.

9. Een bezienswaardigheid

Wil je je volgers tevreden houden? Post dan een foto van een bezienswaardigheid, zoals een prachtig landschap of een imposant gebouw! Uit het onderzoek blijkt dat dit de minst irritante foto’s zijn.

Om de meeste likes te krijgen, kan je best een foto sharen van een bekende bezienswaardigheid, zoals de Blue Lagoon in Ijsland, de Burj Khalifa in Dubai of de Duomo in Milaan.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899