Samsung bevestigt lanceringsdatum voor S9 en we mogen blijkbaar iets verwachten van de camera

Samsung bevestigt lanceringsdatum voor S9 en we mogen blijkbaar iets verwachten van de camera

De Samsung Galaxy S9 en S9+ worden op 25 februari op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona voorgesteld. Die geruchten deden al langer de ronde, maar zijn nu door Samsung bevestigd met een kort filmpje op sociale media. Daarin laat Samsung blijken dat vooral de camera een grondige update zal krijgen.

Het was door diverse bronnen al zo goed als bevestigd dat Samsung op de smartphonebeurs MWC eind februari zijn nieuwste toptoestel zou voorstellen. Over wat we van die S9 en S9+ mogen verwachten, is veel minder geweten.

The Camera. Reimagined

Ook de korte teaser van het nieuwe toestel lost maar heel weinig, maar maakt wel duidelijk dat de focus komt te liggen op de camera. De teaser eindigt namelijk met de woorden “The Camera. Reimagined“.

Dat ligt ook in de lijn van de verwachtingen want ook eerdere geruchten spraken van een vernieuwde camera. Zo zou er overgeschakeld worden op een dual camera en is er ook sprake van een Super Slow-mo.

Concurrentie van Apple

Die camera-update was ook nodig want Samsung was zijn plaats aan de top kwijt geraakt op de vlak. Na meerdere jaren smartphones te hebben geleverd met de beste camera kreeg de Samsung Galaxy S8maar een kleine update. Dat werd genadeloos afgestraft door grote concurrent Apple zowel met zijn iPhone 8, 8 Plus als X beter scoorde in onafhankelijke testen.

Gesponsorde artikelen