Samsung komt met nieuwe spraakassistent Neon

Neon Samsung
Samsung

Samsung komt volgende week met een nieuwe spraakassistent. Die zal de naam Neon krijgen. Veel is er nog niet bekend over de nieuwe assistent. Maar Samsung wil duidelijk de concurrentie aangaan met Google, Amazon en Apple. Hun eerdere spraaksysteem Bixby was in ieder geval géén succes. 

Momenteel zijn er drie bekende spraakassistenten op de markt die er toe doen. Zo heb je Google Assistent, Amazon Alexa en Siri van Apple. Samsung had ook al een spraakassistent. Die kreeg de naam Bixby, maar flopte vrijwel meteen. Om die flop bij te sturen bedacht de techgigant zelfs een fysieke knop waardoor je op Galaxy-smartphones de assistent kon opwekken. Maar zelfs met die knop, flopte het systeem. 

Neon

Daarom wil Samsung het op een andere manier aanpakken. Het bedrijf kondigde zelf op Twitter aan dat er een nieuwe spraakassistent aankomt. Die zal de naam Neon krijgen. In het Twitterbericht laat Samsung weten dat Neon een kunstmatige mens zal zijn. 

Samsung vertelt ook dat Neon in de verste verte niet zal lijken op het geflopte systeem Bixby. Wat het dan precies wel zal zijn, dat kondigt het techbedrijf volgende week dinsdag aan. Wij zijn wel een beetje bang dat het mysterie rond de aankondiging meer de moeite zal zijn, dan het nieuwe systeem van Samsung zelf. 

Volgende week dinsdag zal Samsung Neon introduceren op de technologiebeurs CES in Las Vegas. 

Gesponsorde artikelen