Sony brengt 4 miljoen minder PlayStation 5-consoles op de markt dan eerst aangekondigd

Volgens een rapport van Bloomberg, zal Sony de productie van de PlayStation 5 verlagen met 4 miljoen exemplaren. En dit leidde dan weer tot een daling in Sony’s aandelen.

De verminderde productie zou te maken hebben met een probleem met de chips. Als gevolg zullen er dus in de plaats van 15 miljoen exemplaren, slechts 11 miljoen exemplaren beschikbaar zijn in 2021.

Niet kritiek

Daarbij komt ook nog het probleem met de aandelen, die vandaag al met 2,41 procent daalden en gisteren al met meer dan 3 procent. Maar Kazunori Ito, senior aandelenanalist bij Morningstar Investment Management Asia, vertelde aan CNBC dat een productie van 11 miljoen items nog steeds het hoogste aantal is in het jaar van de lancering van een console. “Als Sony dit boekjaar echt 11 miljoen items kan verzenden, denken we niet dat het tekort kritiek zal zijn.”

Release

Eerder deze maand werd bekend dat de PlayStation 5 zal uitkomen in de tweede week van november. Dan zullen er twee exemplaren beschikbaar zijn: één met een disklezer en één zonder. En ook een aantal klassieke games zoals Grand Theft Auto, Gran Turismo en Resident Evil zullen beschikbaar zijn. 

De normale editie van de PlayStation 5, dus met disklezer, zou 499 euro kosten. Maar de digitale editie, zonder disklezer, zou iets goedkoper zijn, namelijk 399 euro.

Bekijk hier de volledige lijst van PlayStaton 5-games.

Meer
Lees meer...