Presentatie van PlayStation 5 verplaatst naar donderdag 11 juni

Sony presentatie playstation 5
sony

Sony heeft een nieuwe datum aangekondigd voor de presentatie van de PlayStation 5. Die zal doorgaan op donderdag 11 juni om 22 uur. Het evenement werd uitgesteld door de wereldwijde onrust naar aanleiding van de moord op George Floyd.

Sony heeft via Twitter aangekondigd dat de nieuwe console op 11 juni wordt onthuld. Heel wat gamers wachten alvast vol ongeduld op de volgende PlayStation. Het evenement heet officieel ‘The future of gaming’ en zou de specificaties van de nieuwe console uit de doeken moeten doen.

Sony Interactive Entertainment-CEO Jim Ryan zei in de oorspronkelijke aankondiging van het evenement dat de livestream iets langer dan een uur zal duren. Tijdens ‘The future of gaming’ zal Sony ook de games tonen die na de release van de PlayStation 5 gespeeld zullen kunnen worden op de nieuwe console. Ryan zei ook dat zowel grote als kleine gamingstudio’s aan bod zullen komen en de kans krijgen om de mogelijkheden van de nieuwe console te tonen via de games.

Hoofdtelefoon

Daarnaast adviseerde Ryan ook nog om de presentatie te volgen met een hoofdtelefoon op. Hij wees er ook op dat de livestream uitgezonden zal worden op 1080p en 30 frames per seconde. De definitieve games zullen er nog beter uitzien op een 4k-tv.

Momenteel is er nog geen concrete datum bekend voor de release van de PlayStation 5. Sony communiceerde eerder over “het najaar van 2020”. Heel wat gamers hopen dat de entertainmentgigant dan ook op 11 juni de definitieve releasedatum bekend maakt.

De livestream is op 11 juni vanaf 22.00 uur onder meer te zien op Twitch en YouTube.  

Ook Fortnite en Call of Duty

Sony is niet het eerste bedrijf dat evenementen uitstelde door de onlusten in de VS, ook de spelontwikkelaars Activision als Epic Games deden dat. Op 3 juni zou het vierde seizoen van Call of Duty Modern Warfare en Warzone gelanceerd worden en op 7 juni stond de lancering van het dertiende seizoen van Fortnite gepland. Fortnite lanceert nu het nieuwe seizoen op 17 juni. De releasedatum van het nieuwe seizoen van Call of Duty is nog niet bekend.

Gesponsorde artikelen