Left Right
scrollTop top

6 belangrijke Game of Thrones-scenario’s die in de tv-serie nooit meer kunnen gebeuren


6 belangrijke Game of Thrones-scenario’s die in de tv-serie nooit meer kunnen gebeuren

Het is al niet eenvoudig om de verhaallijn in Game Of Thrones te blijven volgen, wie daarnaast ook nog eens de boeken leest, heeft een groter probleem. In de HBO-reeks hebben een aantal gebeurtenissen plaats gevonden die bepaalde scenario’s in de serie onmogelijk maken. Aangezien het in de boeken net iets anders verliep, zouden het verhaal daar een belangrijke afwijking kunnen vertonen.

Schrijver George R.R. Martin had al gezegd dat de tv-reeks zodanig is afgeweken van zijn verhaal dat bepaalde dingen in zijn volgende boek gewoon niet zullen kunnen worden verfilmd. Daarom zijn hier zes scenario’s die, als ze gebeuren, enkel in de boeken mogelijk zijn. Oh ja, en let toch maar op voor spoilers als je nog niet naar het vijfde seizoen aan het kijken bent.

1. De vrouw van Robb Stark leeft en ze is in verwachting

cityofangels.freeforums.org

Al die dode personages kunnen zich straks tegen de reeks keren, want daar sterven ze blijkbaar nog iets vlotter dan in de boeken. De Red Wedding heeft niet alleen het leven van Robb Stark geëist, maar ook dat van zijn vrouw. In het boek neemt Stark zijn vrouw echter niet mee naar het huwelijk, ze verblijft in Riverrun, waar de Lannisters en Freys het kasteel aanvallen. Uit de tekst blijkt de mogelijkheid dat ze het kasteel op tijd heeft kunnen verlaten.

In de boeken is de echtgenote van Robb Stark zelfs een compleet ander personage, Jeyne Westerling. Speciaal voor de tv-reeks werd Talisa Maegyr bedacht. Jeyne zou echter wel verschijnen in de proloog van het nieuwe boek The Winds of Winter, terwijl Talisa intussen met zekerheid dood is, want daar liet de Red Wedding geen twijfel over bestaan.

tumblr

Dus als Martin straks beslist dat Jeyne zwanger is, dan hebben ze bij HBO een probleem.

2. Tywin was al vergiftigd en stervende toen Tyrion hem vermoordde

Veel fans van Game Of Thrones geloven dat Tywin vlak voor zijn dood al vergiftigd was door Oberyn. Tyrion heeft zijn lijdensweg dus alleen maar ingekort. In de boeken is Oberyn een echte expert op het vlak van gif. Er wordt ook gewag gemaakt van een gif dat ‘Widow’s Blood’ heet. Daarmee “stoppen de blaas en darmen van het slachtoffer met werken tot hij in zijn eigen giffen sterft”. En Tyrion vond Tywin uiteraard op het toilet.

Die theorie kan in de serie misschien nog wel, maar de details kloppen niet. Zo is er in het boek sprake van een walgelijke stank en van nog meer niet zo smakelijke details. Die wijzen allemaal op vergiftiging, maar HBO heeft die invalshoek duidelijk geschrapt.

3. De Night’s King helpt Bran in het geheim

vanityfair.com

Tijdens zijn reis ontmoet Bran iemand die verkleed gaat als een man van de Night’s Watch. Zijn handen zijn zwart en hij draagt een sjaal om zijn gezicht te bedekken. Hij blijkt ook niet te ademen. In de boeken kennen we hem als Coldhands. Aanvankelijk werd aangenomen dat hij Benjen Stark is, maar die theorie zou Martin onmogelijk maken. Nu wordt vermoed dat hij eigenlijk de Night’s King is.

In de HBO-reeks hebben we Coldhands niet gezien toen Bran zijn reis achter de Muur begon. Hij is er dus duidelijk uit geknipt. Bovendien hebben we de Night’s King al gezien toen hij baby’s in ijsmensen veranderde. Dit kan dus enkel in de boeken gebeuren.

4. Daenerys heeft een neef, en hij wil de troon

gifhunterress.tumblr.com

In Dance with Dragons leren we een personage met naam Young Griff kennen. Vermoedelijk is dat Aegon Targaryen. Hij is één van de kinderen die volgens Oberyn door de Mountain is gedood. Maar het verhaal gaat dat Varys de baby’s gewisseld heeft voor de Mountain erbij kon en Aegon in veiligheid heeft gebracht. Er zijn verschillende theorieën over het feit of hij een echte Targaryen is of niet.

In de HBO-reeks wordt Aegon dit seizoen zeker niet meer verwacht, en de show zit al ver voorbij het punt dat hij in de reeks moest verschijnen. Dus enkel op tv kan Daenerys opgelucht ademhalen en als laatste Targaryen de troon proberen te claimen.

5. Brienne wordt gedood door Lady Stoneheart

charts4charts.com

In de boeken ontdekt Brienne dat Catelyn Stark na haar dood een zombie is geworden, nadat ze door Beric Dondarrion het leven is geschonken. Ze wordt bekend als Lady Stoneheart en wil wraak op iedereen die haar familie heeft geraakt. In A Feast for Crows vermoed je dat Brienne door de mannen van Lady Stoneheart is opgehangen, omdat ze niet wilde beloven Jamie Lannister te zullen vermoorden. Volgens een theorie zou ze door Lady Stoneheart opnieuw tot leven worden gebracht.

Wat er ook gebeurt, in de tv-reeks kan dit niet meer. Er zijn geen officiële plannen om Lady Stoneheart in het scenario op te nemen, dus deze hele verhaallijn wordt geknipt.

6. Jojen is geofferd en opgegeten door Bran

mtv.com

Na zijn aankomst in de Three-Eyed Crow eet Bran een pasta die hem eerst ziek maakt en die op bloed lijkt. Volgens een theorie bevat de pasta het bloed van Jojen Reed, die geofferd wordt om de vaardigheden van Bran te verbeteren. Jojen zou weten wanneer hij zal sterven en tijdens de reis zien we hem steeds depressiever worden.

In de HBO-versie is Jojen al in het vierde seizoen gestorven en vervolgens in stukken geblazen door een enorme vuurbal. Er blijft dus niets meer van over. Bran zou zelf ook niet in het vijfde seizoen verschijnen.

Maar voor we besluiten dat al deze theorieën onmogelijk zijn, mogen we ook niet vergeten dat we met HBO-scenaristen te maken hebben. You never know what will happen!

giphy.com
(Bron: The Huffington Post)

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…