Left Right
scrollTop top

6 vragen waar ‘Game of Thrones’ antwoord op moet geven in het laatste seizoen


6 vragen waar ‘Game of Thrones’ antwoord op moet geven in het laatste seizoen

‘Game of Thrones’ staat op drie maanden van z’n achtste en laatste seizoen en wij kijken daar naar uit. Maar toegegeven: het is niet altijd even evident om bij te houden wie er nu ook alweer wat doet met wie en welke mysteries er ook alweer vasthingen aan deze plotlijn. Daarom: deze handig gids met cruciale vragen die ‘Game of Thrones’ moet beantwoorden in zijn laatste seizoen.

1. Is Cersei zwanger?

HBO

Dé vraag waar we mee achterblijven na seizoen zeven van Game of Thrones: meent Cersei het als ze zegt dat ze zwanger is van haar broer, of niet? Er zijn argumenten voor en tegen, maar analysten op het internet schijnen het erover eens te zijn dat dat wel degelijk het geval is. Terwijl we nog zouden kunnen denken dat ze Jaime iets voorliegt om zijn loyaliteit te verzekeren. Maar bij Tyrion is daar helemaal geen reden toe. Vervolgens doet Cersei ook nog wat toegevingen: omdat ze, nadat ze haar drie kinderen kwijtraakte, nu eindelijk opnieuw toekomstperspectief heeft?

Hier zijn nieuwe beelde van Game of Thrones!

2. Hoe gaat Jon te weten komen dat R+L=J en wat zijn de gevolgen?

HBO

Lang het slechtst bewaarde geheim uit Game of Thrones en zelfs uit A Song of Ice and Fire: R+L=J of Rheagar Targaryen + Lyanna Stark = Jon Snow. Dat Jon het neefje is van Daenerys, dat weten wij intussen wel, maar Jon zelf zit nog volledig in het duister over zijn afkomst. Dat zou wel eens relevant kunnen worden: om te beginnen heeft hij momenteel een relatie met zijn nicht die al heel haar leven opnieuw de troon probeert te veroveren. Maar ook Jon heeft dus een claim op die troon.

We gaan ervan uit dat Bran Stark, die de informatie heeft en nu wel erg dicht met zijn neus op de feiten zit, snel de link zal leggen. (Dat kan ook niet anders: er zijn maar zes afleveringen voorzien.) Maar hoe dat zal uitspelen, of de twee trouwen (Targaryen-stijl, incest is daar vrij normaal) of elkaar kapotmaken in de strijd voor de troon, dat moet nog blijken.

Dit was de eerste teaser voor Game of Thrones seizoen 8.

3. Hoe eindigt de voorspelling over Cersei?

HBO

Het lot van de drie kinderen van Cersei stond al beschreven in de voorspelling van Maggie The Frog. Maar er zit ook nog een tweede belangrijk stuk aan: dat ze zal sterven door de hand van de valonqar. Dat is High Valyrian voor ‘klein broertje’ en Cersei gaat ervan uit dat het om Tyrion gaat. Maar fans speculeren al even dat de valonqar eigenlijk Jaime is. Aangezien hij langzaam maar zeker de ware aard van zijn zuster ontdekt, lijkt ons dat niet onwaarschijnlijk. Opgelet: de volledige voorspelling zit niet heel helder weergegeven in de reeks, hoe dit uitgespeeld wordt, moeten we nog zien.

Dit is wat we nu weten over het laatste seizoen van Game of Thrones.

4. Kan Arya haar lijst afmaken?

HBO

Van alle personages uit Game of Thrones heeft Arya Stark waarschijnlijk de verst verwijderde verhaalboog. Van enkele maanden in de bossen van Westeros, over een buddycomedy met The Hound naar Braavos en haar tijd als moordenaar-in-training hebben we Arya zien opgroeien. Seizoenen lang zagen we haar een lijst aframmelen met mensen die dood moesten. Daar is ze wonderwel in geslaagd, maar enkelen, zoals Queen Cersei, komen steeds dichter in haar bereik. Zal Arya vanuit Winterfell haar lijst afmaken?

5. Wordt Sansa Queen in the North?

HBO

De prijs voor meest tragische personage in Game of Thrones, gaat ongetwijfeld naar Sansa Stark. Van haar verloving met Joffrey naar de vrouw van Tyrion Lannister: Sansa had het niet onder de markt. En dan zwijgen we nog over die ene scène met haar man Ramsey Bolton. Maar Sansa is ook een opvallend sterk personage: ze gebruikt de enige middelen die ze heeft, in haar voordeel en groeit langzaam maar zeker uit tot lady of Winterfell. Tenminste, tot Jon terugkeert met een lang verlorengewaande Daenerys Targaryen. “Winterfell is yours”, zegt Sansa, maar meent ze dat ook?

Dit is de releasedatum van Game of Thrones.

6. Wie is Lightbringer?

HBO
Magie komt wel voor in Game of Thrones en daarom letten we altijd extra hard op voorspellingen. Die over Lightbringer, de redder in nood uit de cultus van Melisandre, is daarom extra fascinerend. Lightbringer moet eigenlijk een bloedoffer brengen, wat van Daenerys een goede kandidaat maakt. Maar ook Jon heeft veel moeten opofferen (en zal dat misschien nog moeten doen.) Anderzijds heeft Daenerys letterlijke draken, dat geeft een hele nieuwe definitie aan het concept. Het antwoord op deze vraag krijgen we ongetwijfeld in de laatste afleveringen van Game of Thrones … hopen we.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…