De Lokerse Feesten 2020 pakken uit met Balthazar en The Libertines

Groot festivalnieuws: de Lokerse Feesten verwelkomen op donderdag 6 augustus Balthazar en The Libertines. Eerder raakte al bekend dat onder meer The Black Eyed Peas, Lionel Richie, Sum 41, Flogging Molly en Bad Religion naar het Oost-Vlaamse festival afzakken.

Balthazar is één van die bands die geen introductie meer nodig heeft. Met de plaat ‘Fever’ wisten Jinte Deprez en zijn kompanen vorig jaar de muzieksamenstellers van zowat alle radiozenders te verleiden. Songs als Fever en Never Gonna Let You Down Again werden grijs gedraaid op de Vlaamse airwaves. De leden van Balthazar waren de jongste tijd veel bezig met zijprojecten zoals J. Bernardt, Warhaus en zimmerman, maar nu is Balthazar meer dan ooit terug.

The Libertines

Dat The Libertines geen doetjes zijn, is een understatement. Frontman Pete Doherty werd vorig jaar nog twee keer opgepakt terwijl hij op tour was in Parijs. De redenen: dronken ruzies en cocaïnebezit.

De gevolgen van die ruige levensstijl zijn ook terug te horen in de muziek van The Libertines. Met hun rauw gitaargeweld met indie- en garage-invloeden doen ze al sinds 1997 concertzalen en festivals op hun grondvesten daveren. Het laatste wapenfeit van de band dateert van 2015 met ‘Anthems For Doomed Youth’. Daarop pronken kleppers als Gunga Din en Heart Of The Matter. Een pareltje om op te warmen voor het festival! Toch kijken we vooral uit naar klassieke meezingers zoals Don’t Look Back Into The Sun, Can’t Stand Me Now, Up The Bracket en Fuck Forever.

De Lokerse Feesten gaan dit jaar door van 31 juli tot 9 augustus. Tickets zijn hier beschikbaar.

Meer
Lees meer...