Bij de volgende iPhone zal er waarschijnlijk een kabeltje minder in de doos zitten

Bij de volgende iPhone zal er waarschijnlijk een kabeltje minder in de doos zitten

Apple lijkt van plan om te stoppen met het gratis meeleveren van een ‘lightning naar 3.5mm audio jack’-kabeltje bij iedere iPhone. Zo’n kabeltje heb je nochtans nodig als je met een gewone koptelefoon of oortjes muziek wil luisteren op je iPhone sinds Apple besliste om geen 3.5mm-ingang meer te voorzien in zijn smartphones.

Toen Apple twee jaar geleden de iPhone 7 en 7 Plus voorstelde verraste het door die toestellen niet meer te voorzien van een 3.5mm-ingang voor audio. Die gewaagde beslissing kreeg veel kritiek maar Apple hield vol en ook de iPhone 8, 8 Plus en X hebben alleen een lightning-ingang.

De reden achter die beslissing is volgens Apple omdat ze geloven in een “truly wireless future“. Twee jaar geleden stelden ze dan ook hun draadloze oortjes, AirPods, voor waardoor je in principe geen 3.5mm-ingang meer nodig hebt om muziek te luisteren. Het enige probleem is dat die AirPods 159 euro kosten, iets wat voor veel mensen toch net iets te duur bleek.

Lightning naar 3.5mm audio jack

Wie geen draadloze oortjes heeft en toch muziek wil luisteren, kan daarom gebruik maken van een ‘lightning naar 3.5mm audio jack’-kabeltje, al kan je dan wel niet gelijktijdig je iPhone opladen. Zowel bij de iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus en X gaf Apple zo’n kabeltje gratis mee in de doos van je nieuw toestel.

Daar lijkt volgens verschillende bronnen nu echter verandering in te komen. Bij de nieuwe modellen van de iPhone, die binnenkort voorgesteld worden, wordt dat kabeltje vermoedelijk niet meer meegeleverd. Cirrus Logic, het bedrijf dat de voorbije jaren die adapterkabels maakte, zou dat nieuws bevestigd hebben.

Daarmee lijkt Apple verder te bouwen aan zijn droom van een draadloze toekomst, al kan het natuurlijk ook dat het bedrijf van één biljoen dollar hoopt dat je hun AirPods koopt. Wie toch niet zoveel geld wil uitgeven, kan ook gewoon het kleine kabeltje apart kopen voor iets meer dan 10 euro.

Gesponsorde artikelen