Cast Netflix-film ‘Mijn beste vriendin Anne Frank’ bekend

Cast Mijn beste vriendin Anne Frank
Dutch FilmWorks

We kondigden eerder al aan dat Netflix de rechten heeft gekregen om de film Mijn beste vriendin Anne Frank wereldwijd uit te zenden. En nu is er meer nieuws bekend over de Nederlandse film. Na een intensieve castingperiode zijn de hoofdrollen eindelijk ingevuld, zo zegt Dutch FilmWorks.

Normaal gingen de opnames deze maand van start in Hongarije, maar deze zijn door de uitbraak van het coronavirus stilgelegd. Wanneer de draaidagen worden hernomen, is nog niet duidelijk. In principe wordt Mijn beste vriendin Anne Frank nog op 15 oktober dit jaar in de bioscoopzalen verwacht en dat blijft ook de bedoeling volgens Dutch FilmWorks.

Mijn beste vriendin Anne Frank

Anne Frank wordt gespeeld door de 17-jarige Aiko Beemsterboer. Zij speelde twee jaar geleden de hoofdrol in de film Vechtmeisje en in De Liefhebbers. De rol van haar beste vriendin, Hannah Goslar, wordt vertolkt door Josephine Arendsen. De 14-jarige actrice speelde eerder al in Mijn bijzonder rare week met Tess.

Regisseur Ben Sombogaart vertelde in De Gelderlander wat meer over de twee hoofdrollen. “Het tweetal heeft juist de goede leeftijd voor deze rollen. In eerdere films over Anne Frank waren de actrices vaak ouder dan haar. Deze actrices vullen elkaar perfect aan. Josephine die nog niet zoveel acteerervaring heeft, is in mijn ogen een openbaring. Zij is een groot talent.”

Verder spelen Roeland Fernhout en Lottie Hellingman de ouders van Hannah Goslar en vervult Stefan de Walle de rol van Otto Frank. De vader van Anne overleefde als enige van het gezin de Tweede Wereldoorlog. Mijn beste vriendin Anne Frank is de eerste Nederlandse film over Anne Frank en vertelt het waargebeurde verhaal van Hannah Goslar over haar bijzondere vriendschap met Anne Frank.

Verhaallijn

Hannah Goslar en Anne Frank zijn beste vrienden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen de meisjes elkaar uit het oog. Maar drie jaar later, in 1945, ontmoeten de twee vriendinnen elkaar opnieuw in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Daar zet de dappere Hannah haar leven op het spel om haar verzwakte vriendin te proberen helpen.

Gesponsorde artikelen