Coronacrisis: 7 miljoen medische mondmaskers aangekomen in België en dit keer waren ze verzekerd

Er zijn 7 miljoen mondmaskers aangekomen in ons land. Het gaat om 2 miljoen “gewone” chirurgische maskers en 5 miljoen FFP2-maskers. Die maskers beschermen tegen besmetting met het coronavirus, en zijn belangrijk voor zorgpersoneel. De maskers zijn aangekomen op de luchthaven van Bierset in Luik. Daarnaast moeten er nog 100.000 gezichtsmaskers worden geleverd.  

De zending van 35 ton wordt zorgvuldig doos per doos geteld. Dat meldt onder meer de VRT. Voor de maskers verdeeld worden, zullen ze nog eens allemaal worden geteld. Daarnaast doet de douane ook al een kwaliteitscontrole bij de aankomst van het vliegtuig.

Begin deze week riep de Vlaamse overheid nog 100.000 ongeschikte mondmaskers terugEerder mislukte een levering van vijf miljoen mondmaskers aan ons land al. De oplichter achter de misgelopen deal eist nu een schadevergoeding van de Belgische staat. Daarom werd deze levering verzekerd. De leveranciers van vandaag zijn bekend op de luchthaven van Luik via andere operaties in China.

“Logistiek steeds moeilijker”

Minister Philippe De Backer (Open Vld) gaf gisteren in de Kamer al een update over het nodige medisch materiaal om de coronacrisis aan te pakken: “22,6 miljoen chirurgische maskers zijn geleverd, 20 miljoen verdeeld, en 25 miljoen werden besteld. Al 1,75 miljoen gespecialiseerde FFP2-maskers zijn geleverd, 1,25 miljoen maskers zijn verdeeld, en nog eens 9,1 miljoen zijn besteld.

“De organisatie van de logistiek wordt met de dag moeilijker. Het is een bijzonder moelijke situatie van de wereldmarkt, iedereen is op zoek naar hetzelfde.”

Meer
Lees meer...