Deze 10 keigoeie films zijn in mei bij ons in de cinema te zien

Nieuwe maand, nieuwe films! ‘Mad Max’ fans, brace yourselves! De vierde in de reeks komt deze maand uit. Verder biedt deze lijst een gevarieerde mix aan genres. Naast de Amerikaanse films is er ook een Argentijnse, een Marokkaanse en een Zweedse film bij. Veel kijkplezier!

1. La Tierra Roja (06/05)

Deze film van Argentijnse makelij vertelt het verhaal van Pierre, een man in dienst van een multinational in Misiones (een provincie in het Noorden van Argentinië). Hij is verantwoordelijk voor het beheren van de ontbossing en het planten van nieuwe dennen. In zijn werkwijze kent hij geen morele bezwaren.

Bomen verbranden en agro-giftige stoffen dumpen zijn ‘een deel van de huisstijl’ van het bedrijf waar hij voor werkt. Dit heeft natuurlijk een grote impact op de natuur en de bevolking van de streek. Kinderen worden gehandicapt of met kanker geboren. Een opstand is in de maak. Daarnaast is Pierre verliefd op activistische lerares. Zal hij zijn beleid veranderen?

2. The Longest Ride (06/05 – 7,2/10 op IMDb)

Dit romantische drama gaat over de liefde tussen de ex-rodeokampioen Luke (Scott Eastwood van Gran Torino) en de studente Sophia, die op het punt staat om door te breken in de New Yorkse kunstwereld. Het zijn twee totaal verschillende mensen in totaal verschillende werelden. En dat stelt hun relatie op de proef. Na een inspirerende ontmoeting komt er verandering in de zaak.

3. Atlantic (06/05 – 6,5/10 op IMDb)

Fattah, een jonge Marokkaanse visser, wil zijn dagelijkse routine doorbreken. Hij wil zich opnieuw een vrij man voelen. Fattah heeft een grote liefde voor de oceaan, daarom is hij naast visser ook een fervent windsurfer. Zijn droom is de Atlantische Oceaan over te steken naar Europa en die wil hij waarmaken.

4. Big Game (06/05 – 6,8/10 op IMDb)

Samuel L. Jackson speelt in deze actiefilm de Amerikaanse president. Na een aanslag op zijn vliegtuig, Air Force One, belandt hij met zijn vluchtcapsule in Scandinavië. Een Finse tiener die met pijl en boog op jachttocht is, vindt hem en probeert hem met zijn kennis van het land te beschermen.

5. Dark Places (06/05 – 6,6/10 op IMDb)

Het is 1985 en Libby Day is 8 jaar. Ze wordt getraumatiseerd voor het leven wanneer haar moeder en zussen vermoordt worden. Volgens Libby is haar 16-jarige broer de dader en hij wordt veroordeeld. Dertig jaar na de feiten overtuigd de Kill Club, een groep amateur rechercheurs, om zich opnieuw te verdiepen in haar herinneringen. Een nieuwe waarheid duikt op.

6. A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence (13/05 – 7,3/10 op IMDb)

Regisseur Roy Anderson gaat deze keer voor een film vol zwarte humor. Inktzwart. De film heeft verschillende verhaallijnen en speelt zich af in het verleden, het heden en de toekomst. Twee personages staan centraal. Twee winkelverkopers die wat aan de depressieve kant zijn. Toch proberen ze hun klanten vrolijk te maken.

7. Mad Max: Fury Road (14/05)

Fans van Mel Gibson in de eerste Mad Max films zullen zijn aanwezigheid moeten missen. Tom Hardy, bekend van Inception, Batman: The Dark Knight en Warrior neemt de rol van Max van hem over.

Max probeert samen met een mysterieuze vrouw te overleven in een post-apocalyptische wereld waar mensen er alles aan doen om elkaar te vermoorden. Dit jaar komt er ook een gelijknamige videogame op de markt.

8. Tomorrowland (20/05)

Deze Disneyfilm volgt het verhaal van Frank (George Clooney) een voormalig wetenschappelijk wonderkind en de nieuwsgierige tiener Casey (Britt Robertson). Samen willen ze het geheim achter Tomorrowland, een wereld in parallelle dimensie, onthullen.

9. Far From the Madding Crowd (20/05 – 6,8/10 op IMDb)

De volgende film met Matthias Schoenaerts is een feit. Dit verhaal speelt zich af in Victoriaans Engeland. Wat gebeurt er met Batsheba Everden wanneer ze een erfenis krijgt en er drie charmante mannen in haar leven komen? Deze film toont het tijdloze karakter van de keuzes en passies in het leven van een mens en hoe tegenslagen overwonnen worden door volharding en veerkracht.

10. Citizenfour (27/05 – 8,2/10 op IMDb)

Het is het derde deel van Laura Poitras’ documentairereeks over het Amerika na 9/11. Ze was al een paar jaar aan de film bezig toen ze de e-mails ontving van citizen four, de klokkenluider Edward Snowden. Laura probeert het schandaal achter deze tragische dag te achterhalen.
Meer
Lees meer...