Deze app helpt je om langer naar je scherm te kijken zonder je ogen te frustreren

Deze app helpt je om langer naar je scherm te kijken zonder je ogen te frustreren

Als jij ook alle dagen spendeert met naar een scherm kijken, dan kan je wel wat hulp gebruiken om je je daar van bewust te worden. Want of het nu werk of plezier is: je hebt maar één paar ogen en die kan je maar best verzorgen.

We weten allemaal dat de hele dag naar een computerscherm staren slecht nieuws is voor je ogen, maar wie doet daar ooit echt iets aan? Er zijn talloze apps en systemen die je schermsterkte laten mee-evolueren naarmate de dag vordert, maar is dat echt voldoende? Dan is het systeem achter Pomy misschien zo slecht nog niet.

Schermtijd

We snappen het: als je een lange dag gewerkt hebt, wil je gewoon wat ontspannen. Wat scrollen door je Facebookfeed of Instagram is dan ideaal. Maar dat zorgt er wel voor dat je zo’n 12 uur per dag naar een scherm kijkt. Als jij ook nog eens exact niets hebt gedaan om ervoor te zorgen dat je schermtijd wat vermindert, dan hebben we dus wat voor je.

Deze 8 apps maken je ecologische voetafdruk kleiner.

Pomy is een app, die ervoor gemaakt is om je ogen regelmatig te laten rusten. ’t Is een kruising tussen de Pomodoromethode, die kleine taken in beter haalbare stukjes hangt, en de 20-20-20 methode die oogartsen aanraden. Hij werkt voor mac en Windows.

Pomy

20-20-20-methode

In plaats van jou te laten bepalen wanneer hoe je je taken moet opdelen, breekt Pomy je dag gewoon op in blokken van twintig minuten; Na twintig minuten krijg je een pop-up die je zegt dat je je ogen om zeep aan het helpen bent. Tijd om twintig seconden niet naar een scherm te kijken. Klik jij je pop-upschermen standaard weg? Pech, want Pomy verduistert je scherm twintig seconden lang.

Met deze apps word je dan weer steenrijk!

Als je absoluut geen twintig seconden kan missen, omdat je bijvoorbeeld een deadline moet halen, kan je natuurlijk op de escapeknop duwen, maar het idee is wel duidelijk: even geen schermtijd. Je kan jezelf ook dwingen om snel even een glas water te drinken, zo beweeg je ook meteen nog wat. Maar geen enkele app kan je daartoe dwingen, al is Pomy misschien geen slechte manier om ermee te beginnen.

Gesponsorde artikelen