Left Right
scrollTop top

Dour 2019 imponeert met Charlotte de Witte, Skepta en deze 20 andere acts


Dour 2019 imponeert met Charlotte de Witte, Skepta en deze 20 andere acts

Doureuh! Een van de plezantste festivals van het land heeft maar liefst 22 nieuwe acts aangekondigd. Onder meer Skepta, Charlotte de Witte, Grammatik, FKJ en Agar Agar zakken af naar het Waalse dorpje. Het festival gaat door van 10 tot en met 14 juli.

Als Dour nieuwe namen aankondigt, is dat groot nieuws, maar nu staan we toch echt wankel op onze knieën. De nieuwe kleppers: Skepta, Charlotte de Witte, Grammatik, FKJ, Agar Agar, JPEGMAFIA, Vendredi Sur Mer, Møme, Andy C, Tonn Piper, High Contrast, Mano le Tought, J.I.D, Skee Mask, Bjarki Live, Ansome, Body & Soul, FKJ, Battles, Chaton en Voyou. Eerder pakte Dour al uit met onder andere Pendulum, Rae Sremmurd en DJ Kölsch.

(Dit is de voorlopige line-up van Rock Werchter 2019.)

Charlotte De Witte

Ben jij een feestbeest, maar leefde je de jongste jaren onder een steen? Charlotte De Witte was eerst actief onder de naam Raving George, omdat ze vreesde dat ze minder geboekt zou worden omdat ze een vrouw is.

Ondertussen gebruikt ze haar echte naam. Tegenwoordig staat ze vooral bekend om haar heerlijke, opzwepende techno met dikke beats.

Haar plaat ‘The Healer’ wordt beschouwd als een ware dance-mijlpaal. Ze is trouwens een podiumhost op Tomorrowland en staat ook op Coachella. Feestje gegarandeerd!

(Check hier de voorlopige line-up van Couleur Café 2019.)

Skepta

Skepta is een van de belangrijkste spelers in de Engelse rapscene. In het begin van zijn muzikale carrière vormde hij met z’n broer Jme het collectief Roll Deep.

Sinds 2007 gaat Skepta solo te werk en dat hij niet te stoppen is, is een understatement. Hij staat bekend om z’n grime-beats en redelijk agressieve, maar supergave stijl. Beluister zeker ook eens zijn tracks Shutdown, That’s Not Me en Pure Water.

(Bospop 2019 strikte onlangs Snow Patrol, Sting, John Fogerty en deze 16 acts.)

Early Bird tickets zijn voor Dour zijn hier beschikbaar tot 31 januari 2019.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…