Dour 2020 lost namen voor metaldag: Amenra, Brutus en meer

De organisatoren van Dour hebben de namen van hun metaldag gelost en daar zit Belgische trots tussen! Zo zijn Amenra en Brutus van de partij. Andere aangekondigde bands zijn Cult Of Luna, Gatecreeper, Lethvm, Altarage, Hangman’s Chair en Regarde Les Hommes Tomber. Afspraak op 18 juli!

Eén van de beste Belgische metalbands! Amenra stond al vaak op festivals als Graspop en Alcatraz. De band doet met hun imposant, log geluid steeds heel wat Devil Horns de lucht ingaan. Dat het publiek hevig en in trance zal headbangen op de trage, slepende beat staat alvast in de sterren geschreven. Het laatste wapenfeit van Amenra is de plaat ‘Mass Vi’ uit 2017. Die werd zowel in binnenland als buitenland bijzonder goed onthaald. De band begint songs vaak met zachte, zeemzoete passages die uitmonden in verschrikkelijk harde, meedogenloze gitaarriffs. Dit wordt knallen!

Brutus

Een Leuvense slag op uw bakkes. De muziek van Brutus raakt je recht in your face maar bij momenten gaan ze ook de atmosferische toer op. Eind 2016 brachten ze hun debuutplaat ‘Burst’ uit. De ingrediënten: schreeuwende vrouwenvocalen, snijdende gitaren en levenslustige drums.Vorig jaar zag de opvolger ‘Nest’ het levenslicht, wat de carrière van Brutus nog meer ten goede kwam. In de internationale rockwereld staat de band bekend om hun huiveringwekkende mix van posthardcore, punk, black metal, shoegaze en postrock. Ook buiten België verkoopt de band nu clubs uit. Brutus heeft al een reeks Amerikaanse shows en een Europese tour met Cult Of Luna achter de rug. Niet voor doetjes!

Dour 2020 gaat door van 15 tot 19 juli. Voor een combiticket betaal je 160 euro, voor een dagticket 65 euro. Tickets zijn hier beschikbaar.

Meer
Lees meer...