‘Game of Thrones’ had één héél groot probleem in de laatste aflevering (en dat kon je ‘zien’)

‘Game of Thrones’ had één héél groot probleem in de laatste aflevering (en dat kon je ‘zien’)

Over de laatste aflevering van ‘Game of Thrones’ is er al veel geschreven: het immense budget, de zware draaidagen en de (anti-)climax. Op sociale media klonk er echter maar één vraag: was er iemand, met al dat budget, vergeten om HET LICHT AAN TE STEKEN? Opgelet: milde spoilers.

Deze keer was het écht prijs: Game of Thrones is aan het grote werk begonnen in ‘The Long Night’, de meest geanticipeerde aflevering van eender welke serie sinds ‘Ozymandias’ uit Breaking Bad. Na twee uitstekende introductie-afleveringen bestormen de White Walkers eindelijk Winterfell. Voor wie het nog niet gezien heeft: de details laten we je zelf ontdekken (tenzij je graag reviews op voorhand leest). Maar er is wel één groot probleem met het bekijken van ‘The Long Night’.

Dat mag je vrij letterlijk nemen: wie naar ‘The Long Night’ kijkt, zal z’n ogen moeten forceren. Want zelfs met het gigantische budget, de eindeloze draaidagen en de dubbele checks die Game of Thrones gereserveerd had voor deze aflevering, is er volgens ons iets fout gelopen bij de techniek. Want van de hele strijd krijg je eigenlijk niet zoveel te zien: alles gaat door in het pikdonker en je moet echt bijna op je scherm zitten om White Walker van Winterfellstrijder te kunnen onderscheiden. Foutje bij de techniek of gewoon iets te sterke sfeerschepping? Op sociale media hadden mensen (weinig verrassend) meningen over de belichting van ‘The Long Night’.

Game of Thrones kijken vraagt voorbereiding.

Al kan je de aflevering ook in één tweet samenvatten.

Zelfs niet-brildragers liepen spontaan naar de oogarts.

Dus er zaten waarschijnlijk heel wat belangrijke scènes in ‘The Long Night‘, maar die kon je niet zien.

Een heel goed moment om je tv-instellingen beter te leren kennen.

Of om een nieuwe te kopen.

We wisten nochtans op voorhand: “The night is dark and full of terrors“.

Spoiler-alert: dit is de aflevering in vier foto’s!

Al zou je, na bijna twee jaar wachten, er ook de voordelen van kunnen ‘zien’ …

Je kan Game of Thrones elke zondagnacht live kijken via Telenet Play.

Gesponsorde artikelen