Left Right
scrollTop top

Hallucinant cijfer: zoveel smartphones werden er op drie maanden tijd verkocht … en Apple is niet de grootste


Hallucinant cijfer: zoveel smartphones werden er op drie maanden tijd verkocht … en Apple is niet de grootste

De verkoop van smartphones wereldwijd is in het tweede kwartaal van 2017 met 6,7 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Van de 366,2 miljoen smartphones die verkocht werden, is Samsung het populairst. Ze verkochten bijna dubbel zoveel smartphones dan Apple. Vooral in Azië werden meer smartphones verkocht.

Tussen april en juni 2017 werden wereldwijd 366,2 miljoen smartphones verkocht, dat meldt de website Gartner. Android-telefoons lijken het meest verkocht te zijn geweest: 87,8 procent van de smartphones werkt met het Android-besturingssysteem terwijl er maar 12,1 procent van de verkochte smartphones op iOS draait.

Bijna dubbel zoveel verkochte Samsung-telefoons dan iPhones.

Het is voornamelijk Samsung die verantwoordelijk is voor de stijging in Android-telefoons. De Zuid-Koreaanse telefoonfabrikant verkocht tussen april en juni 2017 meer dan 82 miljoen smartphones. Apple doet het slechter, met een marktaandeel van 12,1% en 44 miljoen verkochte smartphones in hetzelfde kwartaal. Huawei verkocht er 35 miljoen. Maar de lancering van de nieuwe iPhone en het nieuwe iOS 11 zouden daar tegen het volgende kwartaal verandering in kunnen brengen.

Gartner

China en Azië verantwoordelijk voor de stijging in smartphone-verkoop

In Azië en China bevinden zich de grootste smartphone-kopers. Ze zijn in totaal verantwoordelijk voor 49 procent van het marktaandeel met meer dan 179 miljoen verkocht smartphones.. In West-Europa werden zo’n 9% van alle smartphones verkocht, 35 miljoen. Maar in Azië koopt niet iedereen een Samsung. Oppo heeft daar de bovenhand , gevolgd door Vivo. Twee merken die amper op onze markt zijn terug te vinden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737