Left Right
scrollTop top

Het is wel degelijk Emilia Clarke zelf die we in al haar glorie naakt zien in Game Of Thrones (SPOILERS!)


Het is wel degelijk Emilia Clarke zelf die we in al haar glorie naakt zien in Game Of Thrones (SPOILERS!)

De kans is reëel dat het woordje ‘spoilers’ in deze titel niet veel uithaalt voor nieuwsgierige Game Of Thrones-fans, maar de laatste scène van de aflevering van deze week was weer de moeite. Daenerys Targaryen toonde nog maar eens waarom zij de IJzeren Troon moet bestijgen. Dat ze daarvoor poedelnaakt voor een massa mensen stond, neemt ze er graag bij. Ook actrice Emilia Clarke, want ze benadrukt dat ze geen body double heeft gebruikt.

Weet je nog hoe veel Game Of Thrones-fans teleurgesteld reageerden toen bleek dat Lena Headey voor Cerseis naakte wandeling van de schaamte een body double had ingezet? Dat is niet zo bij Emilia Clarke. De actrice is al meermaals uit de kleren gegaan voor Game Of Thrones en die scènes speelt ze wel degelijk zelf. Het was al een tijdje geleden, stelt ze in Entertainment Weekly. “De laatste keer dat ik mijn kleren uittrok was in het derde seizoen, dit is nu het zesde seizoen. Maar het is allemaal van mij wat je ziet.”

HBO

Girl on fire

Wie intussen toch heeft verder gelezen en de aflevering van het voorbije weekend nog moet zien, kan het volgende beter overslaan. Het was immers niet alleen het naakte lichaam van Emilia Clarke dat opviel aan de laatste scène. Daenerys Targaryen wil de Dothraki nog maar eens tonen wie de baas is en steekt de Temple of the Dosh Khaleen in brand. Terwijl iedereen binnen leven verbrandt, stroomt een mensenmassa samen om naar de vuurzee te kijken. En dan gebeurt het: de deuren gaan open en Daenerys stapt ongeschonden naar buiten. Het enige wat ze binnen heeft achtergelaten zijn haar kleren. We waren bijna vergeten dat ze met haar drakenbloed vuur kan weerstaan.

Emilia Clarke heeft wel een body double in de reeks, maar die zien we dus niet wanneer ze naakt gaat. Nu blijkt wel dat ze geen uren in haar blootje voor een massa mensen heeft moeten staan. De scène met Emilia Clarke is immers op de set in Belfast opgenomen, alles met de Dothraki komt uit een woestijn in Spanje. Een groot verschil met de drakenscène uit het eerste seizoen, toen ze wel degelijk in open lucht uit de kleren moest. “Naakt gaan is niet het gemakkelijkste, maar met de magie van effecten hoef ik niet zoals in het eerste seizoen op een rots te gaan staan om het te doen.”

Getty Images

En nu de mannen?

Nu ze nog maar eens voor vrouwelijk naakt in Game Of Thrones heeft gezorgd, kan ze misschien haar pleidooi voor meer mannelijk bloot nog eens herhalen. Zo wil ze graag ook eens een penis in beeld zien. Sommige bladen schreven dat Emilia Clarke zelf een probleem heeft om seksscènes te spelen, maar dat veegde ze via Instagram van tafel. Zolang een naaktscène binnen de verhaallijn van een personage past, vindt ze het naar eigen zeggen helemaal niet erg. En als het te expliciet is, zal ze met de regisseur overleggen om het iets subtieler te maken. “Ik heb er altijd de controle over.”

Giphy
(Bronnen: Mashable, Entertainment Weekly)

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…