‘Hogwarts Legacy’: Warner Bros. lijkt nu al plannen te hebben voor vervolg op populaire game

De release van de game Hogwarts Legacy mag dan al wat voeten in de aarde gehad hebben, voorlopig is het Harry Potter-spel wel een gigantisch succes. Daardoor lijkt Warner Bros. nu al plannen te hebben voor een sequel.

De ontwikkeling van Hogwarts Legacy door gamestudio Avalanche Software nam meer dan vijf jaar in beslag. Ondertussen was de release van de game controversieel geworden omdat J.K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potter-boeken, in opspraak was geraakt. Zij deed de voorbije jaren namelijk verschillende opmerkingen die gezien werden als transfoob. Meerdere mensen riepen dan ook op om Hogwarts Legacy te boycotten. Als rechtenhouder van de franchise verdient zij namelijk aan de game.

Succesvolle lancering

Veel maakte die oproep echter niet uit, want Hogwarts Legacy kan enkele weken na de release al een gigantisch succes genoemd worden. Op amper twee weken tijd zijn er al 12 miljoen exemplaren verkocht en bracht het spel al 850 miljoen dollar (800 miljoen euro) op.

Het mag dan ook niet verwonderen dat Warner Bros. heel tevreden is met dat resultaat. “We zijn erg blij met de lancering en zien Hogwarts Legacy als een franchise op lange termijn”, zei David Haddad, president van Warner Bros. Games, aan Variety.

Uitbreiding of vervolg?

Die uitspraak deed fans speculeren over de toekomst van Hogwarts Legacy. Daarbij wordt in de eerste plaats gedacht aan een zogenaamde DLC, een uitbreiding van de game. Volgens de eerste geruchten bestaan daar echter geen plannen over bij Warner Bros. Games. Er zou daarentegen wel al gedacht worden aan een vervolg op het spel. Dat zal er wel pas in de verre toekomst komen. Eerst staat op 25 juli nog de release van Hogwarts Legacy op Nintendo Switch op de planning.

Meer
Lees meer...