Left Right
scrollTop top

Metallica lost optreden van tijdens ‘Justice’ Tour: nooit eerder vertoonde beelden uit 1989


Metallica justice 1989 bootleg mondays
© Metallica

Voor de negentiende maandag op rij heeft Metallica een bijzonder optreden op hun YouTubekanaal gepubliceerd om iedereen in lockdown een hart onder de riem te steken. Deze week kregen we een wel heel speciale show voor de kiezen, namelijk een nooit eerder vertoond concert uit 1989. En de streamingopbrengsten gaan naar wie getroffen is door het coronavirus.

Al enkele maanden verwent Metallica ons wekelijks met video’s van zeer vette concerten. De metaliconen dachten wellicht dat al het ‘vintage’-materiaal op was, want we zagen al enkele weken geen filmpjes uit de jaren ’80 opduiken. Toch heeft een fan de band een ‘bootleg’-filmpje weten te bezorgen uit 1989. De beeldkwaliteit is fantastisch, aangezien de video digitaal gerestaureerd werd en het geluid is afkomstig van het mengpaneel.

In 1989 was Metallica in absolute topvorm. Ze hadden toen net hun meest technische plaat, ‘…And Justice for All’, uitgebracht en waren in een razendsnel tempo de wereld aan het veroveren met songs als One.

Liefdadigheidscampagne

EPA

Een aantal maanden geleden lanceerde Metallica een campagne om te helpen bij het behartigen van de financiële kost van de strijd tegen de coronacrisis. Met All Within My Hands, de liefdadigheidsstichting van de band, probeert Metallica iedereen die getroffen wordt door het coronavirus en de lockdown een hart onder de riem te steken. In de eerste plaats gaan de streamingopbrengsten naar voedselvoorziening voor wie financieel en op logistiek vlak getroffen is door het coronavirus. Bovendien heb je de mogelijkheid om een bedrag te doneren aan All Within My Hands.

Alsof dat nog niet genoeg is, verklapte drummer Lars Ulrich onlangs dat de kans er dik in zit dat Metallica tijdens de lockdown nieuwe songs zal opnemen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update