Left Right
scrollTop top

‘Nieuwe MacBook Pro krijgt opnieuw meer poorten’


Macbook
© Free stock photos from www.rupixen.com via Pixabay

De nieuwste MacBook Pro’s van Apple hebben, tot frustratie van vele gebruikers, maar twee poorten. Het gaat daarbij om twee USB-C-poorten. Maar er doen geruchten de ronde dat de volgende MacBook Pro’s, die later dit jaar zouden verschijnen, toch weer meer andere poorten zullen hebben.

Volgens de Apple-analist Ming-Chi Kuo van MacRumors zouden de volgende edities van MacBook Pro opnieuw meer poorten hebben. Apple maakte enkele jaren geleden de drastische beslissing om het aantal poorten te reduceren tot twee, maar veel gebruikers bleken daar geen fan van te zijn.

Twee USB-C-poorten

De huidige modellen van de MacBook van Apple hebben enkel twee USB-C-poorten, ook het opladen gebeurt met die poort. Wil je andere poorten gebruiken, zoals een standaard USB of een HDMI, dan moet je een hub aanschaffen, die al makkelijk enkele tientallen euro kost.

Het gebrek aan meerdere ingangen is iets wat vele Apple-gebruikers irriteert. En Apple lijkt nu ook gehoor te geven aan die klachten. Zo zouden de prototypes van de MacBook Pro die later dit jaar zal verschijnen opnieuw meer ingangen te hebben. Welke poorten dat precies zullen zijn, weet Kuo nog niet met zekerheid te zeggen, maar elke extra poort is natuurlijk welkom.

Nieuw uiterlijk

Volgens Kuo zal de MacBook Pro uit 2021 er drastisch anders uitzien dan de vorige versies. Zo zal hij meer het uiterlijk van de iPhone 12 volgen. Die heeft minder afgeronde hoeken en een algemeen strakker uiterlijk.

Het zou de grootste verandering aan het uiterlijk van de MacBook Pro zijn in de afgelopen vijf jaar. De nieuwe MacBook Pro zal beschikbaar zijn in een versie van 14 inch en eentje van 16 inch.

MagSafe

Ook zou volgens Kuo de MagSafe-lader een terugkeer maken. Dat is de lader die werkt met een magneet, waardoor je nooit per ongeluk je laptop tegen de grond kan sleuren wanneer je over je kabel struikelt.

Apple bracht in 2020 de naam MagSafe al terug. Daarbij ging het om de magnetische lader die gebruikt kan worden voor de iPhone 12. En nu lijkt de terugkeer van de MagSafe-lader er dus ook te komen voor de MacBook Pro.

Touch Bar

De nieuwe MacBook Pro’s zouden tot slot ook geen Touch Bar meer hebben. Die werd geïntroduceerd bij de vierde generatie MacBooks in 2016. In plaats van de gekende functietoetsen bovenaan, kon je een MacBook kopen met deze Touch Bar.

Die Touch Bar was een touchscreen-balk boven je toetsenbord, waarmee je naast je standaardfuncties nog heel wat andere functies kon uitvoeren. Maar deze zou dus niet terugkeren naar de MacBooks uit 2021.

De nieuwe MacBook Pro’s worden verwacht tegen het derde kwartaal van 2021.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update