SoundCloud bindt strijd aan met Spotify en Apple Music

SoundCloud bindt strijd aan met Spotify en Apple Music

SoundCloud lijkt misschien op het eerste zicht geen concurrentie voor Spotify en Apple Music, maar niets is minder waar. Zo laat SoundCloud gebruikers al sinds 2016 toe om muziek te streamen. Nu komt SoundCloud naar buiten met een abonnement voor België, waardoor de populariteit vast en zeker kan stijgen. Moeten de streaminggiganten op hun hoede zijn?

Even opfrissen wat SoundCloud is. Het gaat om een online audioplatform dat in 2007 opgericht werd. Gebruikers kunnen zelf hun geluiden en nummers uploaden en delen via SoundCloud. Je kan het een beetje vergelijken met YouTube, maar dan voor audio in plaats van voor video.

Sinds 2016 biedt SoundCloud in het buitenland abonnementen die je toelaten om ook offline te streamen en die allerlei andere voordelen met zich meebrengen. En binnenkort doen ze ook België aan.

(Onlangs raakte nog bekend dat Facebook aan Netflix en Spotify toegang gaf tot privéberichten zonder toestemming de toestemming van gebruikers.)

SoundCloud Go

Een van die abonnementen is SoundCloud Go +. Die kost je normaal gesproken 10 euro per maand. Je krijgt toegang tot een unieke catalogus met 200 miljoen originele nummers, dj-sets en remixen.

Gebruikers met iOS-apparaten moeten 13 euro per maand betalen, want Apple eist 30 procent van de inkomsten van externe apps op.

De mobiele versie van SoundCloud is beschikbaar voor iOS- en Android-toestellen. Er is ook nog steeds de optie om SoundCloud gratis te blijven gebruiken. Voortaan krijg je dan wel audio- en videoadvertenties te horen en te zien terwijl je aan het streamen bent. Op die manier kan SoundCloud zich permitteren om gedeeltelijk gratis te blijven, net als hun grote concurrenten Spotify en Apple Music. Of die laatste twee voor SoundCloud moeten vrezen, is nog maar zeer de vraag want de catalogus van die laatste dienst is een stuk minder uitgebreid. In 2017 kreeg SoundCloud nog 145 miljoen dollar, zo’n 129 miljoen euro, van investeerders om het bedrijf te redden.

Dit zijn onze 45 beste albums van 2018.

Gesponsorde artikelen