Tickets Amerikaanse tour SUGA (BTS) meteen uitverkocht, opnieuw problemen met Ticketmaster

Binnenkort gaat SUGA van BTS voor de eerste keer op solotournee. Daarmee zal hij langs verschillende steden in de Verenigde Staten en Azië trekken. De tickets voor de Amerikaanse tak van de tour gingen gisteren in voorverkoop en alle tickets vlogen de deur uit. Maar door de zogenaamde “dynamische prijzen” van Ticketmaster moesten sommige fans hallucinante bedragen neertellen voor een plekje tijdens een van de concerten.

Alle tickets voor de Amerikaanse tour van SUGA van BTS zijn de deur uit. Normaal gingen de tickets in drie fases verkocht worden, maar in de eerste verkoopronde werden alle tickets al meteen te koop aangeboden en verkocht. Veel fans – zelf fans die een ticket hebben – blijven nu gefrustreerd achter.

SUGA/Agust D Tour

SUGA zal vanaf april als eerste lid van BTS op solotournee trekken. De tour heet ‘SUGA / Agust D Tour’, wat dus betekent dat SUGA zijn werk als SUGA en als Agust D zal combineren. Binnen BTS gebruikt de rapper, die eigenlijk Min Yoon-gi heet, de artiestennaam SUGA. Maar zijn twee solomixtapes, ‘Agust D’ en ‘D2’, bracht hij uit onder de naam Agust D. In de tour zal hij dus zijn nummers onder beide artiestennamen brengen. 

SUGA is al lang aan het werken aan zijn volgende album, dus waarschijnlijk zal dat verschijnen voor de tour van start gaat. De tour start in de UBS Arena in Belmont Park, New York op 26 en 27 april 2023. Daarna trekt SUGA naar Newark (29 april), Rosemont (3, 5 en 6 mei), Los Angeles (10, 11 en 14 mei) en Oakland (16 en 17 mei). Vervolgens gaat de tour verder in Jakarta in Indonesië (26, 27 en 28 mei), Bangkok in Thailand (10 en 11 juni), Singapore (17 en 18 juni), Seoul in Zuid-Korea (24 en 25 juni) en Japan. Voor Japan zijn er nog geen exacte data en locaties bekend.

Ticketmaster

De tickets voor de concerten in de Verenigde Staten gingen gisteren in exclusieve voorverkoop. Daarbij konden enkel mensen met ARMY-membership tickets kopen. Daarvoor moesten fans met een membership zich eerst inschrijven voor een loting. Die loting bepaalde dan wie er toegang kreeg tot de voorverkoop. Wie geen toegang kreeg moest vervolgens wachten tot de Ticketmaster-presale of de reguliere verkoop.

Maar zo ver kwam het niet. Nog voor de membership-presale begon, liet Ticketmaster weten dat het alle tickets beschikbaar zou maken. En al die tickets waren meteen de deur uit. Daardoor kreeg wie niet uit de loting kwam dus geen kans meer om tickets te kopen. Dit uiteraard tot groot ongenoegen van de vele fans.

Dynamic pricing

Voor de concerten gebruikte Ticketmaster opnieuw dynamic pricing. Dat is een systeem waarbij de ticketprijzen evolueren naarmate de vraag. Is er dus veel vraag, maar zijn er maar weinig tickets over, dan schiet de prijs de hoogte in. Dat was nu ook het geval met de tickets voor de ‘SUGA / Agust D Tour’. Sommige fans moesten zo meer dan 1.000 dollar (944 euro) neertellen voor tickets die oorspronkelijk maar zo’n 200 dollar (189 euro) kostten.

Andere fans lieten dan weer weten dat ze tickets aan de normale prijs in hun mandje hadden gestoken, maar wanneer ze uiteindelijk moesten betalen, was de prijs plots verveelvoudigd. Maar wie dan weigerde om het duurdere ticket te kopen, moest toekijken hoe alle overige tickets plots een stuk duurder waren geworden.

De fans zijn vooral misnoegd omdat het ging om een speciale verkoop die enkel voor fans met membership was en waarbij enkel mensen die de loting gewonnen hadden de kans kregen om een ticket te kopen. Daardoor was de vraag dus al een pak minder hoog omdat de meeste mensen pas later konden proberen om tickets te kopen. Toch gingen de prijzen massaal de hoogte in omdat er dus te veel vraag zou zijn. Maar ondanks alles is de Amerikaanse tak van de tour dus wel al volledig uitverkocht.

Taylor Swift

Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn rond Ticketmaster. Eind vorig jaar waren er zo heel wat problemen bij de voorverkoop van tickets voor de tour van Taylor Swift en ook voor de concerten van Bad Bunny in Mexico waren er problemen.

Verder wordt Ticketmaster ook onderzocht door het Amerikaanse congres omdat het een te grote monopoliepositie zou hebben op het vlak van ticketverkoop.

Meer
Lees meer...