Djokovic mist met de US Open meer dan waarschijnlijk opnieuw grand slam door weigering coronavaccin

Novak Djokovic lijkt met de US Open zijn tweede grand slam van het jaar te moeten missen. De Servische voormalige nummer 1 van de wereld weigert zich namelijk te laten vaccineren tegen het coronavirus. En buitenlanders die de Verenigde Staten willen binnenkomen, moet daarvoor nog altijd een vaccinatiebewijs kunnen voorleggen. Djokovic hoopte als drievoudig winnaar nog even op een uitzondering, maar daar is geen sprake van.

De weigering van Novak Djokovic om zich te laten inenten tegen het coronavirus heeft de Servische tennisser afgelopen seizoen al veel problemen opgeleverd. Het begon allemaal met een enorme saga in Australië. Daar werd hij zelfs opgepakt en uiteindelijk het land uitgezet.

Winst op Wimbledon

Daarna leek het er even op of Djokovic zelfs geen enkele grand slam zou mogen spelen. Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hadden toen namelijk nog gelijkaardige regels. Uiteindelijk werden die versoepeld en mocht de Serviër toch optreden. Dat leverde hem zelfs winst op op Wimbledon. Daardoor staat Djokovic op de al-timeranking nog één grand slam achter Rafael Nadal en één voor op Roger Federer, zijn eeuwige rivalen.

Die achterstand hoopte Djokovic goed te maken op de US Open, al is het al van 2018 geleden dat hij dat toernooi won. Maar de kans lijkt groot dat dat ook dit jaar niet het geval zal zijn. De VS vereisen dat buitenlanders volledig zijn ingeënt tegen het coronavirus om het land binnen te komen. Djokovic hoopte dat de US Open een uitzondering zou verlenen voor tennisspelers, maar de toernooidirectie liet weten de regels van het land te zullen respecteren.

“Ik begrijp het niet”

“Als ik een Amerikaans paspoort of een green card had, zou ik kunnen spelen. Dat begrijp ik niet. Misschien zit er een politieke logica achter – niet medisch – maar daar ga ik liever niet op in en je begrijpt wel waarom”, was de reactie van Novak Djokovic op de beslissing aan Tennis Majors. De Serviër liet wel weten niet naar de rechtbank te zullen trekken.

Meer
Lees meer...