Grey Worm uit ‘Game of Thrones’ staat op het podium van Rock Werchter

Kan je maar geen genoeg krijgen van Game of Thrones? Heb je je erover gezet dat Grey Worm een verbitterde gewelddadige man geworden is? Dan hebben we goed nieuws! Acteur Jacob Anderson staat namelijk op donderdag 27 juni op het podium van Klub C op Rock Werchter.

Raleigh Ritchie geeft op donderdag 27 juni het beste van zichzelf op het podium van Klub C op Rock Werchter. De naam zegt je misschien niet veel, maar het gezicht van de artiest zal je waarschijnlijk al heel wat vooruit helpen. Jacob Anderson, zoals ie echt heet, is namelijk niet alleen een muzikant, maar ook een acteur. En niet zomaar een acteur. Neenee, de acteur die Grey Worm speelt in Game of Thrones.

De affiche van Rock Werchter is ondertussen helemaal volledig!

Jacob Anderson aka Grey Worm

De jonge Brit Jacob Anderson verscheen voor het eerst op televisie in 2007. Hij speelde gastrollen in series en films, maar het was wachten tot 2012 voor hij echt doorbrak. Toen werd Anderson gecast als Grey Worm, één van de Unsullied-soldaten van Daenerys Targaryen.

Later in de reeks werd hij hun leider en een van de rechterhanden van Queen Daenerys en veroverde Grey Worm onze harten door zijn relatie met Missandei. In het laatste seizoen van Game of Thrones werd hij wat verbitterd, omdat Cersei zijn geliefde Missandei vermoord had, en begon zelf dan ook maar aan het moorden te slaan (noot van de redactie: dat is geen goede oplossing voor je problemen).

Jacob Anderson aka Raleigh Ritchie

Al heeft Grey Worm ons op het einde van Game of Thrones wat teleurgesteld, we blijven fan. En daarom zijn we heel gelukkig dat we hem binnenkort opnieuw zullen kunnen bewonderen. Jacob Anderson staat namelijk, als zijn muzikale alter ego Raleigh Ritchie, op het podium van Rock Werchters Klub C op donderdag 27 juni.

Andersons muzikale carrière begon nog voor die als acteur. Hij is al sinds 2005 actief in het milieu, al was hij in de eerste jaren vooral een ondersteuning voor andere artiesten. In 2016 pas bracht Raleigh Ritchie zijn eerste album uit: ‘You’re a man now, boy’. Zijn muziek heeft een soulkantje, met een duidelijke Britse inbreng.

Grey Worm is niet de enige muzikant op de Game of Thrones-set: Hodor is een dj!

Rock Werchter gedeeld op Instagram

Jacob Anderson was zelf ook trots op zijn plekje op de affiche van Rock Werchter. Hij deelde de promotiefoto zelfs op zijn eigen Instagrampagina. Het enige probleempje? Raleigh Ritchie nodigde zijn fans uit in “het zonnige België”. Fingers crossed!

https://www.instagram.com/p/BueHxHuFLd8/?utm_source=ig_web_copy_link
Meer
Lees meer...