GWSN (Girls in the Park) is volgende K-popgroep die agentschap aanklaagt

Na The Rose, OMEGA X en LOONA hebben nu ook de leden van de K-popgroep GWSN (Girls in the Park) hun agentschap aangeklaagd. Het gaat om verschillende feiten, gaande van het niet betalen van de leden tot het niet betalen van de huur waardoor de meisjes zonder onderdak zaten. De leden van GWSN zouden het eerste deel van de rechtszaak alvast gewonnen hebben.

De zeven leden van GWSN, aka Girls in the Park, hebben hun agentschap The Wave Music voor de rechter gesleurd. Via de rechtbank vroegen de meisjes om hun contract te beëindigen door verschillende vormen van nalatigheid. De leden zouden het eerste deel van de zaak gewonnen hebben en kunnen het agentschap dus waarschijnlijk binnenkort verlaten.

Uit appartement gezet

In februari 2022 trokken de zeven leden van GWSN naar de rechter tegen hun agentschap The Wave Music. Het agentschap zou de huur van het appartement van de meisjes niet betaald hebben, waardoor ze het gedwongen moesten verlaten. Daarnaast zou het ook de visa van de twee niet-Koreaanse leden niet in orde hebben gebracht, waardoor de meisjes een boete moesten betalen. De Taiwanese Soso en de Japanse Miya hebben daardoor nu ook een strafblad.

Verder werden de zeven meisjes ook niet betaald voor hun werk en moesten ze hun maaltijden en trainingen uit eigen zak betalen. In juli 2022 moesten alle medewerkers van het agentschap het kantoor verlaten, zonder dat er een reden werd gegeven.

GWSN

Verschillende Zuid-Koreaanse media berichten nu dat de groep haar eerste rechtszaak om het contract met The Wave Music te beëindigen, gewonnen heeft. Als het agentschap binnen de 14 dagen geen beroep aantekent, wordt het contract met de zeven leden van GWSN onmiddellijk beëindigd.

De zevenkoppige girl group GWSN (Girls in the Park) maakte haar debuut in september 2018 onder het agentschap Kiwi Pop. Sinds 2021 worden ze gemanaged door het agentschap The Wave Music, wat eigenlijk gewoon de nieuwe naam is van hun oude agentschap. Hun laatste comeback dateert van mei 2021 en zal dus waarschijnlijk ook de laatste zijn onder het agentschap The Wave Music. Het is nog niet zeker of de zeven leden als groep zullen verder gaan onder een ander agentschap.

Meer
Lees meer...