Left Right
scrollTop top

Kringwinkel recycleert achtergebleven tenten op Tomorrowland om ze volgend jaar te verhuren


Kringwinkel recycleert achtergebleven tenten op Tomorrowland om ze volgend jaar te verhuren

De Kringwinkel heeft alle achtergebleven tenten op de camping van Tomorrowland verzameld. De bedoeling is om de tenten te herstellen en ze volgend jaar weer te verhuren. Hierdoor is er alweer minder afval! Hoera!

’t Is geen geheim dat festivalgangers af en toe hun tenten achterlaten op de camping. Meestal kiezen festivals ervoor om de tenten in de vuilbak te gooien. Maar nu is De Kringwinkel met een topinitiatief gekomen.

De Kringwinkel en Tomorrowland werken samen om de afvalberg te verkleinen. De kringloopwinkel zal alle achtergelaten tenten ophalen om ze nadien te kunnen hergebruiken. “We nemen alle tenten mee, ook als ze stuk zijn”, zegt Jolien Roelandt van de Kringwinkel aan VRT. De tenten worden gerepareerd en in orde gebracht om opnieuw te kunnen gebruiken. “Via een sociaal tewerkstellingsproject zullen medewerkers het hele jaar bezig zijn met het controleren van de tenten.”

Tentje huren?

Het is de bedoeling om de gerepareerde tenten volgend jaar te verhuren aan de feestvierders van Tomorrowland. “Op die manier hoeven de bezoekers geen eigen tent mee te nemen en zullen er ook geen tenten achterblijven.” Een fantastisch idee om de afvalberg te verkleinen én het zorgt ook voor minder bagage.

De kringloopwinkel is zeker niet van plan om de tenten te verkopen. Het idee is om spotgoedkope kringwinkeltenten te verhuren, zodat mensen geen nieuwe meer moeten kopen.

Wacht … Het wordt NOG beter

De initiatiefnemers nemen alle tenten mee, ook al zijn ze niet meer te redden. Alleszins, dat denken we, want De Kringwinkel gelooft duidelijk wel dat ze te redden vallen. “Tenten die echt te zwaar beschadigd zijn en niet meer gerepareerd kunnen worden, zullen we recycleren”, zegt Roelandt. “We maken er draagtassen van of andere bruikbare spullen.”

Wij zijn fan van het idee!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…