Maes brouwt een speciaal bier dat je enkel en alleen op Pukkelpop zal kunnen drinken

Pukkelpop wordt 30 jaar en daar zullen festivalgangers straks zeker een pintje op drinken. Een bijzonder pintje zelfs, want brouwerij Alken-Maes gaat voor de gelegenheid een speciaal bier brouwen dat enkel op het festival zal worden geserveerd.

De organisatie van Pukkelpop stapte zelf met het idee naar Maes, en daar moesten ze niet lang nadenken. De brouwerij in Alken ligt op slechts 13 kilometer van de wei in Kiewit en vandaag mochten Chokri en co het bier al even komen proeven. Zij moesten overigens nog bepalen welk bier het waard was om zich het nieuwe Pukkelpop-bier te noemen.

Het recept van dit nieuwe bier is gebaseerd op dat van de bekende pils van Maes. “De PKP Pint is een volmondig bier met fruitige toetsen. Voor de exclusieve verjaardagseditie hebben we extra mout en hop toegevoegd wat de smaak heel uniek en volmondig maakt. De extra hop zorgt namelijk voor een aangename bitterheid”, legt Olivier Maillet, Qualitiy Manager bij Alken-Maes, uit.

Iets zwaarder dan pils

Een extra hoppig biertje dus, wat altijd erg lekker smaakt op een warme zomerdag. Het bier zal wel iets zwaarder zijn dan een gewone Maes pils, maar een alcoholpercentage van 6 procent is nog geschikt voor op een festival. Festivals trekken graag de groene kaart en dus zal ook dit bier volledig met groene energie worden gebrouwen. Daarvoor gebruikt de brouwerij 6.000 zonnepanelen en een eigen waterzuiveringsinstallatie.

Het bier is een limited edition, dus wie eens iets speciaals wil drinken tijdens Pukkelpop weet wat te bestellen.

Meer
Lees meer...